Stenson tvåa i Qatar

SPORTBLADET

Henrik Stenson fina form håller i sig. På söndagen följde han upp förra veckans andraplats från Abu Dhabi med en ny andraplats i Europatourtävlingen i Qatar.

Svensken, som låg trea inför den sista dagen, gick den fjärde ronden på 65 slag, sju under par, men var ändå chanslös mot Adam Scott, Australien.

Scott noterades för banrekord, 61 slag, och vann med tre slag före Stenson. Förutom segerchecken på 2,7 miljoner kronor fick australiern även en splitterny BMW som bonus för att ha slagit nytt banrekord. Australiern fick en kanonstart på ronden med fem raka birdies.

– Att börja med fem birdies och sedan fortsätta spela bra var viktigt. Det satte press på de andra också, sade Scott som nästan bad om ursäkt för sin rekorddag:

– Henrik gjorde allt rätt. Han förtjänade att vinna tävlingen.

Henrik Stenson skakade bara på huvudet åt den omöjlige australiern:

– Det är inte ofta som du går ut och gör en 65-rond och sedan förlorar med tre slag mot någon som gått ut före dig. Jag är glad över mitt spel och det är bara att lyfta på hatten för Adam. Det var fantastiskt. När någon spelar så bra så är han i ”zonen” och allt fungerar.

Johan Edfors, som ledde tävlingen inför sista dagen, slutade fyra – sex slag efter Scott.

TT