Stenson jagar seger i Dubai

Ett slag efter Els inför slutronden

SPORTBLADET

Dubai (TT-AFP) Henrik Stenson är bara ett slag från ledningen inför den sista dagen av Europatourtävlingen i Dubai. Henrik Stenson är bara ett slag från ledningen inför den sista dagen av Europatourtävlingen i Dubai. Svensken gick runt den tredje ronden på 68 slag och är sammanlagt tio under par – ett slag efter sydafrikanen Ernie Els som är ny ledare efter en 65-rond.

Foto: REUTERS
Henrik Stenson.

Stenson fick en pangstart med tre birdies på de första tre hålen. På det tredje var han löjligt nära att sänka en långputt för en eagle.

– Jag fick en flygande start och kunde ha varit fyra fem slag under par redan efter de tre fyra första hålen, sade han.

Dessvärre för svenskens del gick Els än bättre och det ser ut att kunna bli en riktigt nervkittlande avslutning på söndagen.

– Det var en rond som jag verkligen behövde, sade Els efteråt.

– Förmodligen behöver jag gå runt på ett slag bättre i morgon (söndag), för jag kan inte se att Henrik, Tiger (Woods) eller någon av de andra killarna inte kommer att gå en lägre rond, fortsatte han.

Noterbart är att när Henrik Stenson vann tävlingen förra året låg han – då som nu – precis bakom sydafrikanen.

– Jag låg två slag bakom då, den här gången är det ett slag. Jag vet inte om det är ett gott omen eller inte. Det är alltid svårt att försvara en titel och den här kommer att bli extra svår. Jag är mycket nöjd med det jobb jag gjort hittills, sade han.

Peter Hedblom är näst bäste svensk med en delad femteplats – fyra slag efter Els. Gävlesonen delar femteplatsen med bland andra världsettan Tiger Woods.

TT