Tiger Woods vassast i Dubai

Fjolårsvinnaren Stenson hade en tung rond

SPORTBLADET

Räkna aldrig bort Tiger Woods.

Det fick ledarparet Ernie Els och Henrik Stenson erfara under den sista dagen av Europatourtävlingen i Dubai. Woods avslutade med 65 slag, och 14 under par, medan Els och Stenson hade en tuff rond med 71 respektive 74 slag.

Foto: GETTY IMAGES/ALL OVER PRESS
Woods bjöd på ett tigervrål efter segern i Dubai.

Woods hade sex under par på sista nio och mest minns man putten på 18:e från cirka 15 meter som satt perfekt. Amerikanen knöt näven och förstod att han i allra högsta grad var med i segerstriden.

Els, som även ledde i fjol, låg ett slag efter Woods när fyra hål återstod men han avslutade med par och en bogey på sista när han slog i vattnet. Els slutade nu delad trea. Ett slag efter nya tyske toppspelaren Martin Kaymer, som bara var ett slag efter Woods efter en 66:a. 23-åringen kan mycket väl få sitt stora genombrott i år.

Fjolårsvinnaren Stenson hade en tung rond med 74 slag. När han såg bollen vara för kort på 18:e, och hamna i vattnet, drämde han klubban i marken i ren och skär ilska. Stenson avslutade med bogey och en dubbelbogey.

Peter Hedblom, som hela tiden läget där uppe, avslutade med en 71:a och delade sjätteplatsen med Stenson. Hedblom hade en bogey och endast två birdie på sista ronden.

Niclas Fasth avancerade från 29:e till tionde plats på söndagen med en 67-rond. Fasth hade fem birdie och en bogey.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM