Sörenstam: Jag slutar på mina egna villkor

"Det har varit roligt"

Foto: AP
SPORTBLADET

Annika Sörenstam, 37, slutar. På en presskonferens i New Jersey på tisdagskvällen meddelade golfstjärnan att det här blir hennes sista säsong.

– Jag har uppnått mer än jag någonsin trott, säger hon till AP.

Annika Sörenstam.

Annika Sörenstam är Sveriges, och en av världens, bästa golfare genom tiderna.

Hon har varit världsetta i många, många år och spelat hem bland annat 72 LPGA-titlar och var den första kvinnan på 58 år att spela på herrarnas PGA Tour i USA.

– Jag har uppnått mer än jag någonsint trodde var möjligt. Jag har gett allt och det har varit roligt, säger hon till AP.

Kommer att gifta sig

Men nu, efter den här säsongen, är det alltså över. Annika Sörenstam är sedan en tid tillbaka tillsammans med Mike McGee Hon har tidigare flaggat för att hon vill ge familjen mer tid och efter säsongen är det dags för just detta.

– Ett svårt beslut, men det känns rätt. Jag har fått andra prioriteringar i mitt liv, bland annat att bilda familj. Och jag vill vara lika hängiven de sakerna som jag har varit golfen, fortsatte Annika Sörenstam och sade att hon kommer att gifta sig med sin fästman Mike McGee i januari 2009.

Kommer att spela i Sverige

Sörenstam berättar att hennes sista tävling som proffs blir Dubai Ladies Masters efter att den amerikanska touren är äver. Att hon slutar för att hon inte längre har något att ge i den absoluta toppen är fel. För bara två dagar sedan vann hon sin tredje tävling för säsongen.

Hon kommer givetvis att spela i Sverige en gång till. I Scandinavian TPC på Frösåker den 7–10 augusti, den tävling hon själv står som värd för.

– Jag ska spela där, säger hon till Radiosporten.

FAKTA

Annika Sörenstam

Ålder: 37 år

Karriär:

Antal LPGA-segrar: 72

Antal segrar på Europatouren: 8

Majorresultat:

1995 US Womens Open

1996 US Womens Open

2001 Kraft Nabisco Championship

2002 Kraft Nabisco Championship

2003 LPGA Championship, Weetabix Womens British Open

2004 LPGA Championship

2005 Kraft Nabisco Championship, LPGA Championship

2006 US Womens Open

Utmärkelser i urval:

1994 Rolex Rookie of the Year

1995 Jerringpriset, Svenska Dagbladets guldmedalj (Bragdguldet), Rolex Player of the Year, vinnare av penningligan både på Europatouren och LPGA-touren,

1997, 1998, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 Rolex Player of the Year,

2003 Jerringpriset,