Maria Hjorth förlorade särspel

”Mimmi” missade att ta karriärens första majorseger

SPORTBLADET

Natten till måndagen svensk tid var Maria ”Mimmi” Hjorth, 34, nära att ta sin första majorseger i karriären när hon förlorade ett särspel i LPGA-mästerskapen mot Yani Tseng, Taiwan.

Foto: AFP
Maria "Mimmi” Hjorth.

Med en birdieputt på det artonde hålet hade Hjorth chans att putta hem tävlingen men missade och tvingades till ett särspel, ett särspel som Tseng avgjorde på det fjärde särspelshålet.

Sörenstams lyckönskning räckte inte

Inför särspelet kramade Hjorth om Annika Sörenstam som gått i samma boll som ”Mimmi” under den sista rundan och slutade på en tredjeplats i sitt sista LPGA-mästerskap. När de kramade om varandra sade Sörenstam till Hjorth ”det här vinner du” men Annika hade fel. I särspelet avgjorde Tseng nämligen på det fjärde särspelshålet. Tseng som är ny för året på LPGA-touren slog sitt utslag ut i semiruffen samtidigt som Hjorths boll landade perfekt på fairway. Men nittonårige Tseng räddade situationen genom ett riktigt bra inspel till green, där hon sedan kunde putta i bollen för birdie. Samtidigt lyckades Hjorth inte sätta sin birdieputt utan hon slutade tvåa, precis som i British Open i fjol.

Sörenstam slutade trea

För Annika Sörenstam var det sista chansen att vinna turneringen som hon har vunnit tre gånger tidigare i karriären. På det sista hålet hade hon chansen att sätta en birdie för att vara med i särspelet men missade knappt och slutade delad trea med hennes arvtagare på golftronen, världsettan Lorena Ochoa, Mexiko. Sörenstam var inte helt nöjd med sin tredjeplats.

– Jag är verkligen besviken för jag trodde att jag skulle kunna vinna i dag. Men det gick inte trots att jag har spelat väldigt bra, sade Sörenstam till amerikansk tv direkt efter att hon gått av banan.