Henrik Stenson ute ur US Open

Robert Karlsson fortfarande bäste svensk

SPORTBLADET

Golfproffsen har det svårt i årets US open på Torrey Pines i San Diego, USA. Kevin Streelman, som var i delad ledning efter den första rundan, hade det riktigt jobbigt under dag två. Efter bland annat en trippelbogey och två dubbelbogeys gick han sex över par och hans totalt tre över par räckte vid midnatt svensk tid till precis till fortsatt spel.

Foto: MIKE BLAKE
Henrik Stenson.

Vid midnatt svensk tid var det bara fem spelare som låg under par. Amerikanen Rocco Mediate ledde på minus fyra efter sex hål medan hans landsmän DJ Trahan och David Love III, var färdigspelade på minus ett. Minus ett hade också Robert Karlsson som började dagen som sjua på 71 slag och som gått på par de första fem hålen.

Carl Pettersson var näst bästa svensk men hade gått ett över på de två första hålen.

Jesper Parnevik och Niclas Fasth hade klättrat några placeringar efter minus ett på de första tre hålen. Fredrik Jacobson inledde med dubbelbogey, bogey och var sex slag över par vid midnatt.

Första svenska att försvinna var Henrik Stenson som gick den andra rundan på fem över par, 76 slag, och slutade på tolv över totalt och han får därmed inte spela vidare i helgen. Men han är inte ensam, det är gott om stjärnspelare som inte får spela de två sista rundorna. Justin Rose, fjolårssegraren Angel Cabrera, Vijay Singh och Colin Montgomerie är bara några av de namnkunniga spelare som har åkt ur turneringen efter två rundor.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM