Sörenstam slutade trea i avskedstävlingen

Tappade en placering sista dagen

SPORTBLADET

Annika Sörenstam jagade en seger i sin sista tävling i Europa.

Men hon nådde inte ända fram och gick i mål med en tredjeplats inför tusentals åskådare i Kvistgård utanför Helsingör.

Annika Sörenstam.

Sörenstam låg på andra plats efter lördagens golfrunda, sex slag bakom ledande Melissa Reid. Den blott 20-åriga brittiskan fick inte spelet att fungera lika bra i söndagens avgörande runda.

Hon slutade som tvåa, tretton slag under par och tyckte tävlingen blev ett minne för livet:

– Fantastiskt att få spela i ledarbollen med Annika i hennes sista tävling i Europa. Jag har fortfarande bilder på henne hemma i mitt rum och hennes bok bredvid sängen. Det var rätt coolt att jag placerade mig före henne, sade Melissa Reid.

”Gick inte i”

Vinnaren, tyskan Martina Eberl, gick de tre rundorna på fjorton under par efter en spurt som slog åskådarna med häpnad. Och den stora stjärnan på Simons golfklubb i Kvistgård kom in med nio slag under par.

Hon var ganska nöjd:

– Jag hade chansen att vinna och det är ju det jag vill. Och jag hade flera chanser att sänka bollen men den gick inte i och ska man vinna så måste man göra birdies och sätta press på de andra. Men Melissa och Martina spelade riktigt bra, sade Annika Sörenstam.

Svenskan kom till den danska tourtävlingen mycket beroende på att hennes goda vän den danska golfstjärnan Iben Tinning, som slutade fyra, lyckades locka henne hit.

Publiken, övervägande danskar, fick välja mellan att följa ledarbollen med Sörenstam eller den före med deras egen Tinning.

Danskt jubel

Det var stort jubel när de båda kom upp på det artonde och sista hålet.

– Det var kul, och jag är jätteglad att jag kom hit och speciellt att spela med Iben. Och så all publik, den var fantastisk, sade Annika Sörenstam.

Det var första och sista gången hon spelade i Danmark som proffs.

Nu väntar tävling i San Francisco om några veckor:

– Senare ska jag spela i Kina också. Asien överhuvudtaget har fått fram många spelare och det är bra för sporten. De tränar hårt, lever för golfen, har bra teknik och de förbli koncentrerade även när det tar emot.

Bästa svenskor efter Annika Sörenstam blev Lotta Wahlin på delad femte plats med fem under par, samt Johanna Westberg och Nina Reis på delad nionde plats, fyra under par.

TT