Robert Karlsson visar form inför Ryder Cup

Jagar första segern för året

SPORTBLADET

Robert Karlsson är trea efter den första dagens spel i Europatourtävlingen i golf i Köln, Tyskland. Svensken gick den första rundan på 67 slag, fem under par, efter sju birdies och två bogeys.

Foto: Kiichiro Sato
Robert Karlsson.

Inför tävlingen ryktades om att Karlsson led av ryggproblem, vilket han kunde dementera:

– Jag var aldrig skadad och har inte fått någon behandling. Jag har bara tillbringat tre veckor med min familj. Barnen hade vattkoppor så vi gjorde inte mycket och jag rörde inte en klubba förrän i förra veckan, förklarade Karlsson frånvaron från golfbanorna.

Han jagar första segern för året och förklarar den snabbt funna formen efter speluppehållet med att han hittat rätt vad gäller puttningen.

– Jag kämpade med puttningen under sommaren, så jag är glad över att ha fått ordning på den inför nästa vecka (Ryder cup) och denna.

Britten Richard Finch delar ledningen med Jean-Francois Lucquin, Frankrike, på 66 slag. Peter Hanson är delad femma, tre slag från ledarduon.

Efter första ronden av Europatourtävlingen i golf i Wiener Neustadt, Österrike, delar Emma Zackrisson andraplatsen, ett slag bakom ensamma ledaren Karen Lunn, Australien. Svenskan gick fem under per, ett slag sämre än Lunn. Sophie Gustafson är näst bästa svenska på tre under par.