”Allting blev fel”

Alfredsson ute ur Göteborg masters

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Göteborg masters får klara sig utan Helen Alfredsson till helgen.

Publik- och förhandsfavoriten klarade inte kvalgränsen.

– Allting blev fel, sade hon om missen.

Hälften av startfältet skulle bort inför helgens spel, och efter torsdagens rätt misslyckade runda låg Alfredsson i farozonen.

Då inledde hon med två bogeys.

– Det kändes ju inte så bra, konstaterade Helen Alfredsson efteråt.

Följd av en större publikskara – i en tävling där funktionärerna annars varit fler än åskådarna – rättade hon visserligen till misstagen tämligen omgående med ett par birdies, men Helen Alfredssons spel lyfte aldrig. Puttningen stämde inte och hon slutade till och med utanför topp 100, sju slag från att gå vidare.

”Bedrövligt”

– Det är bedrövligt, sade Alfredsson efter sista hålet, där hon träffat två bunkrar och ett vattenhinder.

Efter en sommar där hon kommit tvåa i US open och vunnit Evian masters samt radat upp topplaceringar på den amerikanska LPGA-touren blev premiären av Göteborg masters en ordentlig missräkning för den topprankade 43-åringen.

Hon medgav efteråt att hon hade haft svårt att fokusera fullt ut på tävlingen på grund av en sjukdom i familjen.

– Jag vet inte, det kan ju ha med det att göra. Jag kom liksom bara inte in i det.

– Jag är inte mer än mänsklig, och jag är lite för emotionell för att bara stänga av.

Fredagens dåliga väder med duggregn och snålblåst påverkade många av spelarna på Lycke golfbana, som bara ligger någon kilometer från havet. Men när de som spelat bra på torsdagen nu spelade sämre och vice versa, då fanns det några som lirade vidare i samma fina stil som dagen före: Fransyskan Gwladys Nocera och Paula Martí från Spanien.

Nocera gick runt på tio under par och ligger etta med sammanlagt sexton under par efter två dagars spel. Martí gjorde en lika bra runda som i torsdags och är tvåa, två slag bakom.

– Jag gjorde inga misstag. Det var nyckeln, sade Martí.

”Brist i svingen”

Torsdagens svenska överraskning Lena Tornevall inledde fredagen riktigt bra, men med sju hål kvar radade hon upp tre raka bogeys följd av en dubbelbogey – och chansen att gå ut som ledare på lördagen var borta.

– Jag har en liten brist i min sving och den lyste igenom helt plötsligt på några slag, sade Tornevall, som ligger kvar på sju slag under par.

Hon fick se sig passerad av Nina Reis, som gick runt på 67 slag och ligger på en delad åttondeplats och därmed är bästa svenska.

Fredagens tuffa väder passade Reis.

– Jag gillar oftast att spela när det är svårare förhållanden. Man måste tänka lite mer, och kämpa. Jag är väl ingen birdiemaskin under perfekta förhållanden.