Friberg föll till sjätteplats

Var nära karriärens största seger

SPORTBLADET

Det är små marginaler i golf. Det är svenskan Louise Friberg smärtsamt medveten om efter den spännande upplösningen av LPGA-tävlingen i Alabama. Hon var nära, nära karriärens största seger – men slutade sexa.

Friberg tillbaka i toppen.

Louise Friberg gick ut i ledarboll tillsammans med världsettan Lorena Ochoa på söndagens avslutande runda i Prattville i Alabama, USA. Ända fram till det näst sista hålet levde förhoppningen om att ta hem årets andra seger. Friberg var liksom mexikanskan två under par och var i det läget jämn med Cristie Kerr som redan spelat färdigt och slutat på totalt 15 slag under par.

Men på det 17:e hålet behövde 28-åriga Friberg sex slag för att få bollen i hål, ett för mycket. När Friberg jagade på det sista hålet för att komma ikapp slutade det med ännu en bogey – en slutlig parrunda – och ras till delad sjätteplats.

Friberg har trots söndagens bittra avslutning haft ett strålande år på LPGA-touren – hennes första. I mars vann hon LPGA-tävlingen i Mexico City, före bland andra Lorena Ochoa.

Strax efter klockan tolv på natten svensk tid skulle tre spelare – amerikanskorna Cristie Kerr och Candie Kung och Lorena Ochoa – inleda särspel för att få fram en vinnare.

Fjolårssegraren, svenska Maria Hjorth, blev delad elva.