”Vansinnigt beslut”

Arrangörsmiss den stora snackisen

Foto: Getty Images
Regn och blåst Engelsmannen Justin Rose fick känna på det hårda vädret i Valderrama.
SPORTBLADET

VALDERRAMA. Pånyttfödde Lee Westwood är på väg att förstöra svenskfesten.

Som det ser ut nu vilar Robert Karlssons seger i penningligan i händerna på en dansk och en spanjor.

I ett haltande Volvo Masters handlade eftersnacket under lördagskvällen mycket om tävlingsledningens vansinniga beslut att inte låta spelet flyta medan vädret var okej. Man valde istället att ta in hela fältet och spela tredje varvet tre timmar senare i resultatordning. Ett fullkomligt idiotiskt beslut eftersom hela universum visste att det skulle börja regna, varför då inte utnyttja all tid som gick åt att spela golf?

Henrik Stenson var småirriterad, Peter Hedblom försökte också, Padraig Harrington ville hellre gå på safari med barnen, vart han nu skulle hitta ett safari, och Robert Karlsson bara log åt eländet.

Ungefär så såg det ut.

Garcia och Kjeldsen i topp

Tävlingsmässigt hände egentligen ingenting i toppen. Sergio Garcia och Sören Kjeldsen leder på fem under par och om någon av dem vinner så är allt frid och fröjd för Robert Karlsson.

Men, och det är ett stort men, om Lee Westwood vinner så måste Robert Karlsson bli trea, och det ser han inte ut att klara om han inte börjar hitta känslan på greenerna.

Det är puttningen som inte funkar för Karlsson och börjar det häxa på de här greenerna så är det inte helt lätt att göra så jäkla mycket åt det trots att man heter Robert Karlsson.

Bra puttning kan rädda knackigt spel men det går sällan att sätta upp bollarna så nära hela tiden att man kan rädda dålig puttning, det är en gammal god golfsanning.

Satsar på Spanien

Så nu vilar i viss mån Karlssons öde i andras händer och han verkar acceptera det ganska bra. Det är ju heller inga dåliga spelare som slåss däruppe och även om Lee Westwood är en fantastisk spelare så sätter nog jag mina slantar på Garcia. Han spelar bra och har för tillfället bra självförtroende i puttningen och då är han kanske bäst i världen.

Danske Sören Kjeldsen stortrivs på Valderrama och var tvåa här ifjol, han kan vinna.

Och visst vore det väl en kul nordisk knall om han vann Volvo Masters och Robert Karlsson order of merit?

Flest svenskar

Som avslutning kan jag meddela att det är en utmärkt tävling att åka till om man vill se spelarna på nära håll utan att armbåga sig fram.

Det är betydligt mindre åskådare än hemma i Sverige och det kanske är därför som man hör svenska röster överallt.

Det känns nästan som att vi är fler än spanjorerna här på Valderrama.