Henrik Stenson vann storkovan

Vann tio miljoner i Sun City

Foto: SIPHIWE SIBEKO
SPORTBLADET

Henrik Stenson är i vinnartagen och samlar miljoner.

Förra veckan fick han drygt 6,5 miljoner kronor för segern i par-VM. På söndagen vann han en inbjudningsturnering i Sun City, Sydafrika.

Prissumma: Motsvarande drygt tio miljoner kronor.

– Det här var en bra avslutning på året, säger Stenson.

Redan inför sista rundan var Stensons seger i princip i hamn. När Stenson gick upp på första tee tillsammans med Robert Karlsson låg han åtta slag före just Karlsson som innehade andraplatsen. Efter fyra slag under par på söndagen och 21 under par totalt blev segermarginalen till slut nio slag till amerikanen Kenny Perry som tog hand om andraplatsen.

– Det är fantastiskt att vinna med så stor marginal. Det här är en av mina största segrar i karriären, säger Stenson.

Siktar högre

Den 32-årige svensken har haft en enormt framgångsrik säsong med en tredjeplats i British open och en fjärdeplats i PGA-mästerskapen. Men Stenson var segerlös ända fram till förra söndagen då han vann par-VM med Robert Karlsson. En seger som han nu följde upp med en individuell seger i Sydafrika. Nu siktar han ännu högre i majortävlingarna nästa år.

– Tidigare har jag inte varit så bra i majors så jag är väldigt glad över mina majorresultat i år. Nu känner jag att jag kan konkurrera där och nästa år vill jag göra det ännu bättre, säger Stenson.

Robert Karlsson tappade en placering på söndagen och slutade trea efter att ha gått runt den sista rundan på par. Men även för Karlsson har pengarna rullat in de senaste veckorna. Liksom Stenson fick han 6,5 miljoner kronor för deras gemensamma VM-titel och på söndagen fick Karlsson motsvarande 3,5 miljoner kronor för sin tredjeplats.

FAKTA

Inbjudningstävling

SUN CITY, Sydafrika

slutställning (par 72)

1) Henrik Stenson, Sverige, 267 (63–71–65–68) 2) Kenny Perry, USA, 276 (73–70–68–65), 3) Robert Karlsson, Sverige, 279 (72–68–67–72).

TT