Ögonen avslöjar Annika

Glöm Annika, hon kommer inte tillbaka. Det syns i ögonen.
SPORTBLADET

DUBAI. Det talas mycket om huruvida golfstjärnan Annika Sörenstam verkligen ska sluta eller inte.

Det är mer intressant att fråga sig om privatpersonen Annika Sörenstam har planer.

Svaret finns i hennes ögon.

Thomas Tynander.

Det fanns en tid då golfstjärnan Annika Sörenstam var lika dominerande som Tiger Woods, och vi som bevakade golfen tyckte nästan att det var på väg att bli lite småtrist. Vinsterna blev enspaltare i tidningen, under en period.

Nu blåser en ökenvind in från gamla tider och det känns riktigt spännnade. Annika Sörenstam spelar drömgolf igen och det enda som är småtrist är insikten att det snart är över.

För det är väl över?

Hon säger ju det.

Eller?

I tisdags sa Annika att hon egentligen inte vet, och det hon presterat så här långt i Dubai Ladies Masters är oerhört imponerande, så visst kanske hon fortsätter ändå?

Glöm det.

Annika Sörenstam kommer inte tillbaka på tourerna.

Fortfarande en vinnarskalle

Jag har följt hennes karriär i nästan tio år, ofta på plats i USA, och jag inser när solen gått ner och det är svart som i en öken på natten att det är ögonen och privatpersonen Annika Sörenstam som ger besked. Vi ska inte glömma att det handlar om en 38-årig tjej från Bro, som har både dollarmiljoner på banken och verktygen att använda dem, och att hon efter 25 år tröttnat på att träna dubbelt så mycket som alla andra. Annika och fästmannen Mike vill ha barn och Annika har förstås kvar vinnarskallen och vill testa om den kan hantera de affärer som i första hand blir en ny spännande sysselsättning men också ett andra arv.

Hon har gjort sitt

Visst kommer Annika Sörenstam att spela golf. Med sponsorer och affärskontakter. Och kanske, om ett par, tre år, som inbjuden i en större turnering där hon en gång dominerat.

Men jag ser i ögonen att karriären är över, det brinner till i enstaka ögonblick där ute på banan, och det blev en 66-runda och ledning i går, trots envis förkylning och usla förberedelser, men ögonen vid sidan av golfbanan är lyckligare än på många år och det är privatpersonen Annika Sörenstam som tagit över.

Hon gjorde det för gott under förra sommarens långa skadeuppehåll, då det plötsligt fanns tid att upptäcka annat. Golfstjärnan har gjort sitt.

Och det var egentligen aldrig trist, förstås, det inser jag nu i efterhand.