Hon nobbar idrottsgalan

”Blir väldigt svårt för Annika att vara med”

SPORTBLADET

I helgen gjorde hon sin sista golftävling.

Nu tvingas Annika Sörenstam tacka nej till sin sista idrottsgala.

– Vi har meddelat idrottsgalan att det blir väldigt svårt för Annika att vara med, säger hennes svenska manager Eva Herder.

Foto: FOTO: CHRISTER HÖGLUND
Kommer inte hem Annika Sörenstam har ett fullbokat schema i januari – och missar därför årets idrottsgala.

Efter en lång och framgångsrik karriär tackade Annika Sörenstam för sig med en birdieputt på Emirates GC i Dubai i söndags.

Men trots att golfen är ett avslutat kapitel är stjärnans schema så fullspäckat att hon tvingas tacka nej till idrottsgalan den 19 januari, där hon är nominerad till priset som årets kvinnliga idrottare.

”Gifter sig 10 januari”

– Ja, det stämmer. Det är inte särskilt troligt att hon kommer hem och vi har meddelat idrottsgalan att det blir väldigt svårt för Annika att vara med. Hon gifter sig den 10 januari, sen ska hon vara värd för sin egen golftävling Annika Invitational i Florida mellan den 16:e och 19:e. Därefter är det ett sponsorevent inplanerat. Vi önskar att vi hade en dubbelgångare, för schemat har tyvärr inte blivit friare sen pensioneringen, säger Eva Herder.

Med på länk

Eva Herder säger att Annika Sörenstam eventuellt kommer att vara med på galan via länk.

– Vi har diskuterat det, eftersom jag har svårt att se henne resa till Sverige och vända. Men inte heller en länk är oproblematisk. Vi får se vad vi kan göra.

”Vill hemskt gärna”

I söndagens upplaga av Svenska Dagbladet öppnade Annika Sörenstam för Idrottsgalan om det var aktuellt att ge henne ett pris för lång och enastående karriär.

– Om det är så och man talar om det i god tid, så gör jag nog det. Jag skulle i alla fall klart överväga det, sa hon då.

Därför vill Eva Herder inte stänga dörren helt.

– Jag vet ju att hon väldigt gärna vill, hemskt gärna. Därför vill jag inte säga hundraprocentigt nej förrän Annika själv meddelar sitt beslut definitivt, vilket hon inte har gjort. Men jag har svårt att se hur det skulle gå till.

FAKTA

De är nominerade till årets kvinnliga idrottare

Emma Johansson

Cykel. Motivering: Hon har radat upp fina internationella resultat där topparna är OS-silver och VM-4:a. Vann Trofee d’Or.

Charlotte Kalla

Längdskidor. Motivering: Hon satte hela världseliten på plats och tog hem segern i Tour de Ski i början av 2008.

Anna Lindberg

Simhopp. Motivering: EM-guld på enmeters-svikten. OS-6:a i den särklassigt bästa OS-finalen hittills. EM-brons.

Annika Sörenstam

Golf. Motivering: Hon har under året tre segrar och två andraplatser på LPGA-touren och en seger på Europatouren. Trea på världsrankningen under sitt sista år som golfare.