Puuuh, vilken rysare, Stenson

Gick vidare i VM efter 25 hål

SPORTBLADET

Regerande mästaren Henrik Stenson är klar för tredje omgången i matchspels-VM i Marana, Arizona, efter en verklig rysare. Stenson avgjorde på det sjunde särspelshålet mot sydafrikanen Trevor Immelman.

– Jag är glad att jag inte gav upp, sade Stenson till Reuters.

Foto: Ross D. Franklin

Matchen i andra omgången mellan Henrik Stenson och Trevor Immelman var en repris på förra årets semifinalmöte. Men den här gången krävdes särspel för att skilja dem åt efter att Stenson haft två håls ledning fram till 15:e.

– Han började spela väldigt bra och jag lyckades inte sätta in en extra växel, säger Stenson.

Under särspelet var det sydafrikanen som spelade till sig de bästa lägena för att avgöra. Immelman missade bland sin putt med någon futtig centimeter för att vinna det sjätte hålet. Men Stenson puttade bättre än på länge och räddade oavgjort vid flera tillfällen.

– Jag skulle nog inte ha blivit allt för besviken om jag förlorat matchen, för han hade bättre chanser än jag hade, säger Stenson.

På det sjunde särspelshålet slog svensken i bunkern medan Immelman lyckades med ett perfekt utslag och bollen landade knappt sju-åtta meter från hål. Stenson svarade dock med ett fantastiskt bunkerslag och satte bollen nära hål. Det satte också press på Immelman, som missade putten grovt, och missade även nästa putt. Då kunde Stenson enkelt sätta bollen i hål och segern var klar. Han kunde andas ut och fick samtidigt en stor kram av sin caddie Fanny Sunesson.

I tredje omgången väntar amerikanen Jonathan Byrd, som enkelt slagit ut Ernie Els, Sydafrika, och Andres Romero, Argentina.

Stenson, som legat magsjuk inför tävlingen, hade en rysarmatch redan i första omgången mot australiern Robert Allenby. Då hade han en stor ledning, fyra upp med fem hål kvar, och kunde till slut rädda segern på det 18:e hålet – trots ett missat utslag.

För Niclas Fasth är det däremot slutspelat efter förlust mot Vijay Singh, Fiji. De båda låg lika efter 16 hål när Singh gjorde en birdie på par 5-hålet som till slut gav seger mot Fasth.

Världsettan Tiger Woods är också klar för tredje omgången efter en imponerande insats mot Arron Oberholser. Woods gav bara bort ett enda hål i mötet mot landsmannen Oberholser och ställs nu i nästa match mot australiern Aaron Baddeley.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM