”Jag mår bra och jag utgår från att mamma också gör det...”

Ava Madelyn, en dag, har gjort sitt första blogginlägg

SPORTBLADET

– Jag mår bra och folk i kostiga dräkter kommer in och talar om för mina föräldrar att allting är bra.

Ava Madelyn McGee, en dag gammal, har lämnat sitt första meddelande till världen.

Orden går att läsa på mamma Annika Sörenstams blogg.

Foto: AP
Annika Sörenstam gfite sig med Mike McGee den 10 januari i år.

Den svenska golfstjärnan blev mamma till Ava Madelyn tidigt i tisdags morse.

En dag gammal levererar nu den nyfödda sina första intryck.

– Jag utgår från att mamma mår bra, men jag tar pappas ord på det för han säger att mamma har hög smärttröskel och aldrig klagar.

På Annika Sörenstams blogg finns nu även bilder på den nyfödda flickan och stolta de stolta föräldrarna Annika och Mike McGee.

72 titlar

Annika Sörenstam är en av Sveriges, ja till och med världens, främsta idrottskvinnor genom tiderna. Genom karriären tog hon makalösa 72 titlar på LPGA-touren, däribland tio majors.

Den 13 maj ifjol meddelade hon att hon skulle dra sig tillbaka från tävlingsarenorna. I augusti gjorde Sörenstam sitt sista framträdande som proffsgolfare på svensk mark, i Scandinavian TPC på Frösåker. Europatourtävlingen i Dubai i december blev hennes sista tävling.

För sina enorma framgångar och fina PR för Sverige erhöll Annika Sörenstam Hans Majestät Konungens medalj i 8:e storleken, i januari.

Liten öppning

Trots att Annika Sörenstam vunnit det mesta och lagt av har hon lämnat en liten öppning för en framtida coimeback. När golfen valdes in som OS-gren 2016 för bara två veckor sedan var Sörenstam en av många som jublade över beskedet.

På frågan från Sportbladet om en möjlig comeback svarade hon:

– Jag vet faktiskt inte, sju år är en lång tid. Men jag får se hur framtiden blir, då är jag 45 eller nåt.

– Det vore en jätteära att få representera sitt hemland och att få spela mot de bästa och chansen att vinna en medalj. Får jag chansen (att spela OS) ska jag tänka på det, har hon sagt tidigare.

Efter att Annika lade klubban på hyllan har hon jobbat stenhårt för att golfen ska få ta klivet in i OS-familjen. Hon var själv på plats i Lausanne i juni för att övertyga IOK.