Förlorar avtal värt över 100 miljoner

Telekomjätten lämnar Tiger

SPORTBLADET

Sponsorerna fortsätter att lämna Tiger Woods.

Telekomföretaget AT&T meddelade på nyårsafton att de lämnar golfstjärnan och bryter avtalet värt uppskattningsvis 60 miljoner kronor om året.

"Vi avslutar vårt sponsoravtal med Tiger Woods och önskar honom välgång i framtiden", skriver företaget i ett kort uttalande, enligt AFP.

Foto: Foto: CHARLIE RIEDEL/AP
Sponsorerna fortsätter att lämna Tiger Woods. Foto: CHARLIE RIEDEL/AP

Företaget vill inte kommentera varför avtalet bryts men det är ingen hemlighet att Tiger Woods otrohetsskandal skadat hans varumärke.

60 miljoner om året

AT&T skrev avtal med Woods så sent som i år och kontraktet ska enligt AFP löpa över flera år. Det ska uppskattningsvis vara värt 60 miljoner kronor per år för Woods.

Woods har bland annat varit värd för företagets ATP-tävling som nu meddelar att 2010-års upplaga inte kommer att ha amerikanen som affischnamn. Företagets logga på golfarens bag kommer också att tas bort.

AT&T vill inte lämna några ytterligare kommenterar och även stjärnans agent Mark Steinberg har avböjt att kommentera.

Nike Tiger trogen

Nyheten är ett hårt slag för Woods som sedan tidigare tappar flera lukrativa sponsoravtal. En av hans största sponsorer, konsultfirman Accenture, har till exempel redan brutit med 34-åringen.

Gilette, med ett avtal värt 140 miljoner och klockföretaget Tag Heuer har sagt att de ska dra ner på marknadsföringen med Tiger.

Andra stora sponsorer som Nike (värt 1,7 miljarder) och Gatorade (700 miljoner) står fortfarande vid golfarens sida.

ARTIKELN HANDLAR OM