”Undrar hur det gått till”

Sportbladet hemma hos grannarna Kenta och Helen: Såg helikoptrar

Foto: Foto: JIMMY WIXTRÖM
MItt i uppståndelsen Sportbladet var i går hemma hos golfproffset Helen Alfredsson och förre NHL-spelaren Kenta Nilsson som bor alldeles i närheten av platsen där Tiger Woods krockade. ”Helikoptrarna har cirkulerat hela eftermiddagen”, säger Kenta.
SPORTBLADET

ORLANDO. Infarten till Tiger Woods lyxvilla i Windermere utanför Orlando hårdbevakades av tv-team och fotografer i natt svensk tid.

Den var här han körde på grannens brandpost och sedan vidare in i ett träd - halv tre på natten.

– Ja, man undrar ju hur det gått till, säger grannen Kenta Nilsson.

Sportbladets Jimmy Wixtröm och Mats Wennerholm på plats i Orlando.

Nyheten om Tiger Woods bilolycka tog över hela nyhetsrapporteringen här i Florida.

Förra NHL-proffset Kenta Nilsson bor tillsammans med golfspelande hustrun Helen Alfredsson i ett område alldeles intill Tiger Woods drömkåk. Kenta var ute och spelade golf när nyheten om Tiger Woods olycka briserade.

– Plötsligt såg vi tre helikoptrar cirkla i luften över området där Tiger bor och kompisen sa att nu måste det ha hänt något allvarligt, när tre helikoptrar är i luften samtidigt, säger Kenta.

När vi besöker Kentas och Helens villa, cirklar helikoptrarna fortfarande i luften några hundra meter bort.

– De har legat där och cirklat sedan tidig eftermiddag, säger Kenta i ett Orlando där mörkret redan börjat falla.

”Känner honom inte”

Tv:n står på både i vardagsrummet och i sovrummet och det är direktrapporter och ständiga uppdateringar om golfstjärnans märkliga olycka. Helen Alfredsson är bara en av många golfstjärnor som bor i området.

– Men jag kan väl inte påstå att jag känner Tiger Woods, men jag säger hej när jag träffar honom, säger Helen.

– Han bor tvärsöver sjön här.

För att komma runt till Isleworth, det inhägnade område där Tiger Woods bor, krävs sju, åtta minuters bilfärd.

Där stod tv-team och reportrar fortfarande och väntade utanför infarten tidigt i morse svensk tid.

Men säkerhetsfolket i vaktkuren stoppar alla oinbjudna gäster. Här öppnas bara bommarna för de som bor på området eller deras besökare. Det är omöjligt för en utomstående att komma in och villakvarteret omges av en flera meter hög stenmur.

”Lägre skatter”

Flera av USA:s största idrottsstjärnor bor på det hårdbevakade villaområdet utanför Orlando.

– Jag vet att basketstjärnorna Shaquille O´Neal och Vince Carter också bor därinne. Det är inga små villor de har direkt, säger Kenta.

Orlando har samlat de flesta av världens största golfspelare.

– Dels är det lägre skatter här än i i andra delstater och dels har Orlando en mycket bra flygplats. Det är lätt att ta sig överallt, säger Helen.

Det område där hon och de flesta andra golfstjärnorna bor ligger bara några kilometer från Disney World, men här det långt till bruset och kommersen kring de många nöjesparkerna.

Här råder ett stilla lugn kring de små sjöarna i området och gräsmattorna ser ut att ha ansats med nagelsax. Helen och Kenta har bara några hundra meter att gå till golfbanan i Bay Hill och vid Tiger Woods område ligger en annan golbana.

– Tiger bor längst in på området, precis vid banans driving range, säger Kenta.

Där vilade han ut i natt, medan världen väntade på en förklaring till vad som verkligen hände natten efter USA:s största familjekväll Thanksgiving.