Olyckan – en gåta

”Han måste ge en bra förklaring till bildramat”

1 av 2 | Foto: FOTO: AP
I HELA VÄRLDENS BLICKFÅNG Utanför området Isleworth där Tiger Woods bor i sitt lyxhus tillsammans frun Elin och deras barn rapporterade media om händelsen.
SPORTBLADET

NEW YORK. Varför satte sig Tiger Woods i bilen halv tre på morgonen – och hur kunde han krocka med ett träd efter bara 20 meter?

– Ingen alkohol inblandad... vad var det då, undrar golfkollegan Mimmi Hjorth i sin Twitter.

Omständigheterna kring Tiger Woods bilkrasch utanför den luxuösa villan i Orlandos mest prominenta förort i går morse är minst sagt mystiska.

Halv tre på morgonen efter Thanksgiving – den största familjehelg USA har – hoppade världens framgångsrikaste idrottare in i sin stadsjeep för att köra...ja, var?

Sedan krockade han alltså med en brandpost.

Enligt polisen var Woods inte alkoholpåverkad när olyckan inträffade.

Så vad hände?

Inte minst kollegorna i golfvärlden undrar.

– Jag är glad att Tiger mår ok, men varför lämnade han huset vid halv tre och hur kunde han krocka efter 20 meter?. Ingen alkohol... vad var det då, skriver svenska Mimmi Hjorth i sin Twitter.

”Hjärtat slog extra”

Andra ser logiska förklaringar.

– När jag först hörde om det slog mitt hjärta ett extra slag. Sedan googlade jag och kunde konstatera att det förmodligen inte var så allvarlig. Med vetskap om hur

Tiger är skulle det inte förvåna om han var på väg till ett morgonpass i gymmet, säger PGA-veteranen Mark Wilson till Orlando Sentinel.

Det finns frågetecken också kring polisens hantering av incidenten.

Man väntade tolv timmar med att offentliggöra uppgiften att världens mest berömde idrottsman varit inblandad i en olycka – och när man väl gjorde det sa man att Woods var ”allvarligt skadad”, trots att han bara ådragit sig skärsår i ansiktet.

Tvingas kommentera

Då incidenten rubricerats som icke alkohol-relaterad av polisen är många dessutom intresserade av att få veta vad som menas med att man avvaktar med beslutet att väcka brottsmisstanke eller inte.

Bilens krockkuddar utlöstes inte vid krocken, vilket indikerar att hastigheten inte översteg 50 kilometer i timmen. Det är inte känt om Woods hade säkerhetsbältet fastspänt.

Vid något tillfälle inom en snar framtid lär Tiger Woods själv tvingas kommentera händelsen.

– Han måste. Ingen annan kontrollerar sin egen image mer noggrant och det här kan skada den offentliga bilden om han inte kan ge en bra förklaring, säger USA Today-kommentatorn Christine Brennan till CNN.