Tiger blev kär direkt

Uppvaktade Elin Nordegren intensivt i ett år

1 av 5 | Foto: Foto: ALL OVER PRESS
babylycka Tiger Woods och Elin Nordegren fick sitt första barn i juni 2007, en flicka som döptes till Sam Alexis. I februari i år fick de sitt andra barn, sonen Charlie Axel.
SPORTBLADET

NEW YORK/LONDON. Allt är Jesper Parneviks förtjänst.

Det var han som presenterade sin svenska barnflicka för golfkollegan Tiger Woods.

Tre år senare gifte sig den då 24-åriga Elin Nordegren med världens framgångsrikaste idrottsman.

Introduktionen ägde rum i samband med prestigefyllda golftävlingen British Open på Royal Lytham & St. Annes Golf Club utanför Lancashire i England i juli 2001.

Elin Nordegren hade, liksom sin tvillingsyster Josefin, vid det laget tjänstgjort som barnflicka åt familjen Parnevik i några år och följde regelbundet med på tävlingar som den i England.

Nu fick hon alltså hälsa på tidernas största golfstjärna – och precis som när svenske kungen träffade Silvia Somerlath sa det klick.

Var avvaktande

Fast inledningsvis bara hos Woods.

Han föll pladask för den unga svenskan, som året innan jobbat som baddräktsmodell åt bland annat svenska Café.

Hon, däremot, förhöll sig till en början avvaktande till den entusiastiske superstjärnan.

Höll relationen hemlig

Men efter hårt uppvaktande föll Elin – dotter till förra migrationsministern Barbro Holmgren och radioprofilen Thomas Nordegren – till föga och började dejta mångmiljonären.

– Hon var väldigt tveksam till honom från början. Det tog ett år innan de blev tillsammans. Hon är en väldigt bra tjej och det var därför Tiger blev så upp över öronen förälskad i henne, säger fotografen Bingo Rimér som känner Elin sedan fotograferingar för Café i slutet av 90-talet.

Länge såg paret till att hålla relationen hemlig och eftersom Elin fortsatte följa familjen Parnevik på golfturneringar över världen var det inte alltför svårt. Bara i professionella golfkretsar var Woods romantiska lycka känd.

”Nästan för bra”

Men i mars 2002 kunde Aftonbladet, som första tidning i världen, avslöja det sensationella förhållandet.

– Jag tycker de passar bra ihop. Det är en riktig guldtjej Tiger har fått tag på. Elin är vad han behöver för att få stabilitet i sitt liv. Hon är ödmjuk, mogen för sin ålder och har båda fötterna på jorden, sa matchmakern Parnevik till tidningen då och tillade med ett skämtsam leende:

– Hon är nästan lite FÖR bra för honom ...

Dessbättre delade golfstjärnans beskyddande föräldrar Parneviks förtjusning.

Pappa Earl hade i samma veva kungjort att han ansåg att hans son inte skulle ha något fast sällskap förrän tidigast inom fem–tio år och mamma Kultida var känd för att underkänna alla flickvänner som passerade revy.

Bjöd på pannkakor

Men Elin höll måttet och året därpå friade golfstjärnan till sin svenska fästmö under en safari i Sydafrika.

När förhållandet blev offentligt hörde en av världens främsta tidskrifter Vanity Fair av sig till Bingo Rimér. Tidningen ville göra ett stort personporträtt på Elin.

– Jag bjöd Elin och hennes mamma Barbro Holmgren på pannkakor för att berätta om det. Barbro tyckte att Elin skulle göra det men Elin sa nej. Hon ville inte ha någon publicitet och det var helt omöjligt att övertala henne, säger han.

Den 5 oktober 2004 gifte sig paret vid en överdådig bröllopsceremoni intill 19:e hålet på luxuösa Sandy Lane-anläggningen på Barbados.

– Det var ett väldigt halabaloo, minns Aftonbladets dåvarande USA-korrespondent Fredrik Virtanen.

”Alltid velat blir pappa”

Han bevakade bröllopet på plats i Karibien och fick trängas med en uppsjö paparazzi-fotografer.

– Det var framförallt britter och de satt parkerade på stranden utanför den där anläggningen dygnet runt, berättar han.

– Men det var mycket hysch-hysch kring tillställningen. Ingen fick se någonting. Jag och fotografen Pontus Höök lyckades dock, när vi körde vilse, komma in på anläggningen och bevittnade lite av förberedelserna. Det var väldigt speciella stämningar i luften, kan jag säga.

Två och ett halvt år efter bröllopet kungjordes att de unga makarna tagit nästa steg i relationen.

Elin var gravid.

– Jag har alltid velat bli pappa och vi kunde inte vara lyckligare än vi är just nu, skrev Tiger själv på sin hemsida på nyåret 2006.

Fick barn i februari

Och 18 juni 2007, bara två dagar efter att maken tog silverplatsen i US. Open, nedkom Elin med dottern Sam Alexis.

Ifjol berättade en stolt pappa för Svensk Golf om familjelivet.

– Elin pratar bara svenska med Sam och det ska bli väldigt intressant att se om hon kommer att prata svenska med stockholmsdialekt eller om det blir att låta som i norra Sverige. Det får hon i så fall av sin mormor, sa han bland annat.

8 februari i år blev familjen Woods-Nordegren ännu större. Då födde Elin sonen Charlie Axel.