Woods tar paus "tills vidare"

Besked från världsettan på sin egen officiella hemsida inatt

Foto: AP
Tiger Woods.
SPORTBLADET

Los Angeles/Stockholm. I natt erkände Tiger Woods på sin hemsida:

– Jag är djupt medveten om den besvikelse och smärta som min otrohet har vållat så många människor.

Nu slutar han med golfen för att försöka rädda sitt äktenskap med Elin Nordegren.

– Efter mycket självrannsakan har jag bestämt mig för att ta ett avbrott från professionell golf på obestämd tid. Jag behöver fokusera på att bli en bättre make, far och människa, skrev Tiger Woods i det pressmeddelande som i natt lades ut på hans hemsida och som medierådgivare efterlyst i flera dagar.

Vädjar om medkänsla

Han vädjar till alla "om medkänsla" – inklusive "mina anhängare, de fina människorna på min stiftelse, mina affärsvänner, PGA-touren och mina medtävlare".

– Det viktigaste nu är att min familj får vara i fred och har den trygga fristad som vi behöver för att återhämta oss.

”Ostördhet för familjen”

Woods säger att han rannsakat sig djupt innan han fattade beslutet att göra "ett avbrott tills vidare från den professionella golfen".

– Jag behöver koncentrera mig på att vara en bättre make, far och människa.

– Än en gång vädjar jag om ostördhet för familjen och jag är tacksam mot alla dem som visat medkänsla och oro under denna svåra tid.

Enligt uppgifter i amerikansk press vill Elin försöka rädda äktenskapet med Tiger.

Chockad över antalet kvinnor

– Hon kommer från ett skilsmässohem och tycker att det är viktigt att försöka hålla ihop, säger en uppgiftslämnare till veckotidningen People.

Andra påpekar att hon är chockad över hur många kvinnor hennes make bedragit henne med.

– Att det handlade om så många som tolv hade hon ingen aning om. Inte förrän helt nyligen fick hon reda på att det fanns älskarinnor, säger en av hennes kompisar till ABC News.

Det kan förklara Tigers försök att tiga ihjäl skandalen som nu ödelagt både hans privatliv och karriär.

Till slut gick det dock inte längre.

FAKTA

Tiger tar time out från golfen – här är hans egna ord

Jag är djupt medveten om den besvikelse och smärta som min otrohet har vållat så många människor, främst min fru och mina barn.

Jag vill återigen säga till alla att jag är djupt ledsen och att jag ber om förlåtelse. Det kanske inte är möjligt att reparera den skada jag har åstadkommit men jag vill göra mitt bästa för att försöka.

Jag skulle vilja be alla, inkluderat mina fans, de goda människorna i min stiftelse, affärspartners, PGA-touren, och mina medtävlande om förståelse.

Vad som är viktigast just nu är att min familj får den tid, ostördhet och den trygga fristad som vi behöver för personlig läkning.

Efter mycket självrannsakan har jag bestämt mig för att ta ett avbrott från professionell golf på obestämd tid.

Jag behöver fokusera på att bli en bättre make, far och människa.

Återigen, jag ber om att min familjs privatliv respekteras och är särskilt tacksam mot alla de som har erbjudit medkänsla och omsorg under denna svåra period.

Tiger Woods, 12 december

Tigergate – dag för dag

25 NOVEMBER: National Enquirer och Star rapporterar att Tiger Woods, sedan juni i år, bedragit Elin Nordegren med nattklubbsvärdinnan Rachel Uchitel, 34. Båda nekar.

27 NOVEMBER: Strax före halv tre på morgonen kraschar Tiger sin Cadillac i ett träd. Båda bakrutorna är utslagna och polisen hävdar att Elin slagit ut dem för att ”hjälpa” Tiger.

28 NOVEMBER: Flera medier rapporterar att bilolyckan föregåtts av ett våldsamt otrohetsgräl mellan Tiger och Elin. Golfstjärnans hustru ska ha jagat honom med en golfklubba.

29 NOVEMBER: I ett uttalande tar Tiger på sig skulden för kraschen och säger att Elin uppträtt ”modigt”.

2 DECEMBER: Jamie Grubbs, 24, träder fram i US Weekly och uppger att hon haft en romans med Tiger sedan våren 2007. Hon styrker uppgifterna genom att förse tidningen med en rad sms och telefonmeddelanden från Tiger. Golfstjärnan ber om ursäkt och säger att han svikit sin familj. Utan att förklara vad det är han ber om ursäkt för.

3 DECEMBER: Sun-Sentinel rapporterar att Tiger och Elin går i ”intensiv äktenskapsrådgivning”.

I det ursprungliga äktenskapsförordet skulle hon få 140 miljoner kronor om äktenskapet höll minst tio år. Enligt New York Post, har villkoren nu ändrats till sju år och höjt den möjliga totalsumman med hundratals miljoner.

5 DECEMBER: Ytterligare två kvinnor, Jamie Jungers, 26, och Mindy Lawton, 33, träder fram och hävdar att de haft förhållanden med Tiger. De berättar utförligt om hur Woods raggat upp dem och detaljer ur deras sexliv.

6 DECEMBER: Golfproffset Jesper Parnevik uttalar sitt stöd för Elin Nordegren och tar avstånd från vännen Tiger Woods beteende. Han säger att han ”ångrar” att han sammanförde Elin och Tiger.

7 DECEMBER: Elins mamma Barbro Holmberg anländer för att vara vid sin dotters sida och samtidigt kommer uppgifter om att Elin lämnar parets hus.

8 DECEMBER: Bilder på en kvinna som förs ut på bår ur paret Woods hem publiceras. Det visar sig att det är landshövdingen i Gävleborg, Barbro Holmberg, som blivit matförgiftad. Elva olika kvinnor pekas nu ut som Tigers älskarinnor.

10 DECEMBER: Tiger Woods advokater ordnar domstolsbeslut i Storbritannien på att ”eventuella” nakenbilder av golfstjärnan inte får publiceras. En bordellmamma berättar att Tiger köpt sex.