Sörenstam: Det är tragiskt

Golfstjärnan exklusivt till Sportbladet i natt

Foto: Foto: AP
För Sportbladet berättar Annika Sörenstam om vänskapen till paret Woods/Nordegren.
SPORTBLADET

Orlando/Stockholm. Den svenska superstjärnan Annika Sörenstam är god vän med både Tiger och Elin. Nu berättar hon exklusivt för Sportbladet om sin reaktion på Tigers otrohet:

– Det är tragiskt. Jag tycker det hela är mycket tragiskt.

Många journalister har de senaste veckorna kontaktat Sörenstam för att försöka få en kommentar till Tigers otrohet. Men hon har sagt nej till alla. När hon sent i natt träffade Sportbladet var det första gången hon kommenterade Tigers otrohet.

De två största

Bara en kort stund innan han själv gick ut på sin hemsida och berättade om sitt beslut att ta en time-out:

– Jag tycker det hela är mycket tragiskt, säger Sörenstam.

Sörenstam och Woods har under många år varit de stora affischnamnen på sina respektive tourer. Inga spelare har varit mer kända och ett tag hade de en intern tävling om vem som hade flest majortitlar.

Annika och Tiger bor i samma område och Sörenstam har inte kunnat undgå uppståndelsen som varit runt Woods residens. Såväl journalister som nyfikna privatpersoner har häckat utanför.

”Följt via pressen”

Men Annika Sörenstam har själv inte haft någon kontakt med Tiger Woods:

– Jag har följt Tiger via pressen, men inte pratat direkt med honom. Förut tränade vi tillsammans, men på senare tid har både jag och Tiger varit mycket upptagna på var sitt håll och har därför inte träffats eller hörts lika frekvent. Däremot hörs jag då och då med hans fru Elin Nordegren, som jag har lärt känna.

– Jag och min make Mike har varit ute och ätit middag med Elin och Tiger vid ett par tillfällen. Kanske blir det inte lika ofta nu, säger hon.