Woods utsedd till decenniets idrottare

Trots skandalen – nu hyllas golfaren

SPORTBLADET

De senaste tre veckorna har rubrikerna inte handlat så mycket om Tiger Woods idrottsprestationer.

Men nu hyllas golfstjärnan – som årtiondets idrottare i USA.

bryter tystnaden I natt kom det officiella erkännande som medierådgivare har efterlyst i flera dagar. Tiger Woods skriver själv om otroheten på sin hemsida – och ber om förlåtelse. Han meddelar också att han nu avbryter sin |golfkarriär – på obestämd tid – för att försöka rädda sitt äktenskap med Elin Nordegren: ”Vad som är viktigast just nu är att min familj får den tid, ostördhet och den trygga fristad som vi behöver för personlig läkning.”

Under 2000-talet tog Tiger Woods 56 PGA-segrar världen över. Dessutom vann han inte mindre än 12 majors.

De meriterna gjorde att amerikanen enkelt vann nyhetsbyrån AP:s omröstning till årtiondets idrottare.

Armstrong tvåa på listan

Tiger Woods fick 56 av sammanlagt 142 röster från AP:s sportmedarbetare. Tvåa på listan blev cyklisten Lance Armstrong, som vann sex Tour de France under decenniet.

Trea på listan: tennisstjärnan Roger Federer. Därefter kom simmaren Michael Phelps, New England Patriots quarterback Tom Brady och friidrottsstjärnan Usain Bolt.

Det ska påpekas att över hälften av rösterna inkom efter att sexskandalen kring Tiger Woods briserat. Under de senaste veckorna – sedan Woods krockat med sin bil mot grannens träd – är det den skandalen som dominerat medierna i USA. Tidningen New York Post har till exempel haft Woods på sin förstasida – 16 dagar i rad.