”Jag fick höra det i somras”

Alfredsson inte förvånad

Foto: TV4 Sport
SPORTBLADET

Nyheter om Tiger Woods otrohetsaffärer slog ner som en bomb i idrottsvärlden.

Men kollegorna på Touren blev inte förvånade.

– Jag hörde det i somras under British Open, säger golfproffset Helen Alfredsson i TV4.

Det var i programmet Exklusivt Ekwall som Helen Alfredsson fick frågan om Tiger Woods otrohetsaffärer. Där avslöjade 44-åringen att ryktena gått på Touren under en längre tid.

– Jag hade hörde det i somras under British Open. I de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna, säger Alfredsson.

”Är inte lite iskall”

Golfstjärnan säger att hon ändå blev väldigt förvånad över Woods dubbelliv.

– Något udda är det med honom. Om han bara betalat för eskorter hade jag förstått det lite mer. Då hade ingen behövt veta. Men nu gjorde han allting och hade flickvän och allt. Det jag inte förstår är varför han gifte sig. Varför inte leka av sig då istället om han har de behoven?

Något som också förvånar är Tigers förmåga att under så lång tid hålla de omfattande affärerna hemliga.

– När han säger till tjejen att han inte kan träffa henne för att han har familjeangelägenheter, då Elin ska föda barn, är han inte lite iskall.

”Kan vara sig själv och göra det han vill”

Den svenska golfveteranen tror ändå att 33-åringen kan återkomma till sporten. Alfredsson drar paralleller till baseboll-stjärnan Alex Rodriguez som suttit i en liknande sits.

– Han sade att han på något sätt kände sig lättad när det kom ut eftersom han visste att han var en bad boy men någon ändå satt honom på en piedestal att vara så duktig och perfekt. Jag vet inte om Tiger skulle gå så långt och säga att han nu kan vara sig själv och göra det han vill. Om han vågar göra det och se till sitt inre kan han nog köra på och spela.