Tiger jagar en ny majorseger

Trots problem med allergi: All pollen tar död på mina ögon

Foto: Reuters
SPORTBLADET

AUGUSTA. Succén fortsätter - Tiger Woods var trea i klubbhuset, efter sin andra runda i Masters.

Trots problem med en allergi.

– All pollen tar död på mina ögon, sa han.

Därför spelade han första gången i solglasögon.

Det mesta är som förr, i Augusta. När Tiger Woods under lördagen går ut för den näst sista rundan i Masters lär han gå i en av de sista bollarna eftersom han är högt på ledartavlan. Han gick de andra varvet på två slag under par, fredag kväll svensk tid.

– Det kändes bra. Jag puttade bättre än igår, sa han efteråt.

– Jag har tränat bra eftersom jag inte haft lyckan att kunna spela turneringar innan jag kom hit.

Woods möttes inte av samma enorma jubel från fansen som under den första dagen – men stödet är stort och vid de tillfällen han spelade drömgolf hördes det berömda "Augusta-jublet".

Det som skiljde Woods från tidigare var de solglasögon han bar under större delen av rundan. Det gör han sällan. Orsaken är allergiproblem.

– All pollen tar död på mina ögon. Hostat och snorat hela veckan.

När Woods klev in i klubbhuset var han bäste amerikan, tre slag från ledning. På tredje plats. Men spel pågick fortfarande..

De två öppningsrundorna ger Tiger Woods en av de bästa öppningsdagarna han någonsin haft på Augusta National. Eftersom han normalt spelar sin bästa golf under helgen finns många röster som tror världsettan kan vinna Masters, som avgörs på söndag.

Woods har aldrig varit sämre än fyra efter 36 hål de fyra gånger han vunnit Masters.

– Det kännas bra att vara tillbaka i jakten. Men nu återstår 36 hål och de kommer säkert att göra det tufft för oss där ute..