Tiger Woods trea inför avslutningen

Med i segerstriden

SPORTBLADET

I början räckte det med att han visade sig så jublade publiken.

Nu kräver de bra slag för att applådera.

Tiger Woods gjorde en hel del sådana och ligger därför trea i Masters – bara fyra slag från ledaren Lee Westwood.

Woods gjorde birdie redan på det första hålet – även om bollen bara precis rullade i – och satte direkt press på Lee Westwood och Ian Poulter i ledarbollen.

På det tredje hålet satte han ännu en långputt och när dagen var slut hade han gjort sju birdies.

Allt känns som vanligt, alltså.

– Jag tvingades treputta tre gånger, det kändes inte normalt, sade dock Woods själv.

– Men annars spelade jag ganska bra. Vid ett tillfälle låg jag sju slag efter, så att bara vara fyra slag efter inför avslutningen är jag nöjd med.

Förutom att mamma Kultida Woods promenerade runt banan i sällskap med två poliser och två väktare – och att sonen nu hade sin huvudsponsors logga på kepsen för första gången under veckan – kan man tro att det fem månaders långa speluppehållet sedan otrohetsskandalerna uppdagats inte ens har hänt.

Publiken visade dock inte samma oreserverade glädje över hans närvaro under lördagen, nu när nyhetens behag lagt sig. Dessutom visade han lite av den frustration och ilska på banan efter ett svagt slag som han sade sig ha slutat med.

Fler verkar i stället glädjas åt landsmannen Phil Mickelsons framgångar.

Mickelson – som också varit borta från spel av personliga skäl då både hustrun och mamman på kort tid insjuknat i cancer – gjorde eagle–eagle–birdie på hål 13-15 och ligger tvåa, bara ett slag efter ledaren Lee Westwood.

– Jag trodde att någon kanske har gjort två eagles i rad förr, men jag tror inte att någon har gjort tre så jag försökte göra det. Tyvärr blev det "bara" en birdie, sade Mickelson, som för första gången på elva månader har med sig de nu friskförklarade närstående på tävling igen.

– Det är roligt att med sig dem igen, speciellt då jag inte har spelat så här bra på väldigt länge. Jag är nöjd med hur jag slår bollen, mina utslag, mina järnslag och mina puttar. Det går säkert att göra sju-åtta slag under par i morgon.

Tiger Woods och spelpartner KJ Choi – första gången Woods spelat samtliga fyra rundor med samma spelare – slår ut klockan 20.30 svensk tid medan ledarbollen med Lee Westwood och Phil Mickelson går ut tio minuter senare.

Dryga fyra timmar senare vet vi vem publiken hyllar mest.