Phil Mickelson vann Masters

Fick ta på sig gröna kavajen för tredje gången

SPORTBLADET

Tiger Woods hade chans att vinna Masters i comebacken – men efter en dålig start och några riktigt svaga slag blev det "bara" en fjärdeplats.

Den dramatiska tävlingen slutade ändå i publikens smak med Phil Mickelson som segrare.

Att Tiger Woods har tvingats till ett långt uppehåll sedan den märkliga bilolyckan och uppgifterna om hans vilda leverne utanför äktenskapet avslöjats har ingen missat.

Och Woods hyllades som en hjälte när han klev av 18:e green efter sammanlagt elva slag under par och en delad fjärdeplats.

Men det var ingenting mot hyllningarna Phil Mickelson fick, efter ha vunnit Masters för tredje gången

Och Tiger Woods självförvållade problem utanför golfbanan är ingenting mot Mickelsons, där hans hustru och mamma båda insjuknade i cancer förra året.

Veckan på Augusta är den första som de är med honom på nästan ett år, och de fick se sin favorit vinna tävlingen, tre slag före Lee Westwood.

Mickelson – som bara missat topp tio i Masters en enda gång sedan 1998 – fick en stående ovation redan på promenaden upp mot 18:e green. Väl där stod hustrun Amy vid greenkanten, trots att hon varit sängliggande hela veckan i sviterna av cancerbehandlingen, tillsammans med de tre barnen och kramade sin make direkt efter avgörandet.

För Tiger Woods blev det en snabb återkomst till det normala.

Han svarade på en del frågor under veckan – men långt ifrån alla – och lyckades prestera bra på banan trots att privatlivet är en enda röra.

Under slutvarvet gjorde han två eagles, men kom ändå bara in på två slag under par.

Och han var besviken efteråt.

– Jag var med i tävlingen och kom fyra, jag vill ju vinna. Uppenbarligen är jag inte där än, sade Woods direkt efter rundan.

– Jag slog bollen sämre ju längre veckan gick, jag är inte i bra form än. Jag slog några av de sämsta slag jag slagit på länge. Nu ska jag ta lite ledigt och utvärdera saker.

Robert Karlsson blev bäste svensk på en 43:e plats.