Henrik Stenson jagar rätta känslan

Svensken tvivlar inte trots plumpen på Augusta

SPORTBLADET

Efter plumpen i Masters ska Henrik Stenson bemästra jetlag och svingproblem i Kina.

Men den svenska ettan tvivlar inte utan fortsätter jakten på känslan – och fyra under efter första varvet är ett bra besked.

– Jag har jobbat hårt med min tränare de senaste tio dagarna och det går åt rätt håll, berättar Stenson från Kina.

Foto: David J. Philip, AP
Henrik Stenson, här under Masters på Augusta, har laddat om med sin tränare för att hitta känslan igen.

Efter 80-75 på Augusta kunde man tänka sig att mungiporna borde vara nere på Stenson. Men istället jobbar han vidare och medger att spelet är för ojämnt och att det ibland också drabbar fokus.

– Blir ju gärna höga scorer ibland om man har samma spelplan när man är ur form som i form. Försöker ju "jaga" ikapp ibland vilket har lett till en del höga nummer, förklarar Stenson.

Svårt med tajmingen

Rent tekniskt har Stenson haft problem med tajmingen i handledsreleasen och antingen blockat slagen eller blivit för tidig och snappat slagen vänster.

– Det som också händer är att när jag kommer taskigt till bollen så går det igenom hela spelet, så närspelet blir också kass vilket gör att det blir mycket ”på” eller ”av”, förklarar han.

Tillsammans med åtta andra svenskar ska Stenson i veckan spela Volvo Open i Kina och han kommer att lägga stor vikt vid rytm och känsla i närspelet samt fysträning den närmaste tiden.

Stenson gick första varvet i Kina på 68 slag och delar fjärdeplatsen när halva fältet fortfarande är ute på banan.