Spanska golfdrömmen

Här är guldkornen du inte får missa på golfresan

Martin Strömberg, golfexpert på Sportbladet.
SPORTBLADET

Sugen på att lira golf på semestern?

RESA tog hjälp av tre golfexperter för att hitta guldkornen i Spanien:
Martin Strömberg, Sportbladet
Johan Ryström, ex-proffs och golf­kommentator på Viasat
Jonas Henningsson, RESAs golfreporter

Här ligger Spaniens 4 bästa banor enligt experterna. Klicka på bilden för att se en större version.

1. San Roque

”Magnifik”

MARTIN STRÖMBERG: En komplett bana nära Gibraltar. Här har Europatourkvalet spelats ett antal gånger men banan fungerar lika bra för höghandicappare som för elitspelare. Underbar blandad miljö med fantastisk utsikt från några av hålen.

JONAS HENNINGSSON: En bana man aldrig tröttnar på. Så skön är rundan i den kuperade terrängen och med glimtar ut över Medelhavet. San Roque är ett tufft test, kuperad och med klurigt bunkerskyddade greener. Och med en magnifik avslutning.

2. Torrequebrada

”Skönt läge”

MARTIN STRÖMBERG: Miguel Angel Jimenez hemmabana. Den känns lättscorad men kräver både längd och strategi för en bra score. Underbart att sitta med en cerveza på verandan och se ut över hela artonde hålet.

JONAS HENNINGSSON: Torrequebrada är en av de många härliga banorna på solkusten vid sidan av de mest kända på solkusten. Med mycket vatten i spel, kluriga bunkrar och ett skönt läge nära havet.

3. Sotogrande

”Blir bara bättre”

JONAS HENNINGSSON: Som ett årgångsvin som bara blir bättre med åren. Sotogrande har stått emot allt för mycket redesign och förlitat sig på sin inneboende skönhet. Det blir inte för ett ögonblick tråkigt att spela Sotogrande.

JOHAN RYSTRÖM: En av mina favoritbanor, inte bara i Spanien. Roliga hål och oftast i bra skick. Ett måste för kategori ett-spelare. När jag gick genom banan mentalt innan jag skrev ihop det här kom jag inte på ett enda dåligt hål.

4. Valderrama

”Fina korkekar”

JONAS HENNINGSSON: Efter att man har följt världsspelarna på sin krävande kryss mellan korkekarna är det en dröm att själv få spela banan. Alltid perfekt finish, och så den magiska avslutningen med berömda sjuttonde hålet.

JOHAN RYSTRÖM: Vackra hål, fina korkekar som växer in över några fairways gör banan ännu smalare. Greenerna är såphala och treputtar är mer vanligt än tvåputtar. Kostar 3 000 kronor men om budgeten tillåter så är det ett måste.