Mer träning ska ta Hanson till toppen

Svensken har tränat
med Tiger Woods

SPORTBLADET

Nu börjar säsongen på riktigt för Peter Hanson.

Och målsättningen i Sydkorea är att spela sig in i The Players Championship om två veckor.

– Det krävs nog att jag är topp tre, säger Hanson till Sportbladet.

Foto: Lee-Jin Man, AP
Peter Hanson under första rundan av Ballantine's Championship.

Under flera säsonger har Peter Hanson varit på gång in i världseliten på allvar. Men bromsen slår på runt topp 50 i världen och det är en smått frustrerande situation att ligga strax utanför skiktet som får spela allt.

– Så har det ju varit i några år och det är klart att det gnager lite. Men samtidigt är det ju bara att spela bättre golf så behöver man inte bry sig, säger Hanson.

Han hade som målsättning att komma med i Masters för ett par veckor sedan. Nu är siktet inställt på Sawgrass och Players i början av maj.

– Ja, det sticker jag inte under stol med även om det är ett bra startfält här.

Hur är formen då?

– Jag känner mig bra förberedd och min rygg, som jag haft problem med ett tag, känns lite bättre.

Vad har hänt?

– Det var en disk som bestämde sig för att fara iväg och jag hade ganska ont en period och det känns fortfarande, framförallt när man står och tränar länge.

Och träna det har Hanson gjort mycket, bland annat tillsammans med Tiger Woods.

– Han tränar precis som om det vore tävling och han slår aldrig extra bollar eller ger sig själv en andra chans, det är riktigt imponerande.

Just nu är Hanson 62:a på världsrankingen men just i området runt 50:e plats är det väldigt tätt och en eller ett par topplaceringar ger stor effekt.

Och kanske kan Hansons lyft komma i år med början på Pinx Golf Club i Sydkorea och Ballantines Championship den här veckan.