Kenta och Tumba ska hjälpa DIF till SM-guld

Djurgårdslegendarerna vill ta DIF Golf till toppen

Foto: AP, Ola Axman
Kent Nilsson och Sven Tumba stöttar Djurgårdens satsning på att vinna SM-guld i golf.
SPORTBLADET

Djurgårdens golfförening satsar på att nå elitserien och vinna SM-guld 2013.

Till sin hjälp tar man dragplåstren Kent Nilsson och Sven Tumba.

Djurgårdens IF planerar att vinna SM-guld – i golf. Föreningen startar i division 3 och för att nå målet 2013 krävs att klubben går upp en division varje år.

Spelarna som ska göra det är Björn Pettersson, Klas Hallgren och Thomas Pettersson, men det största dragplåstret är utan tvekan Kent ”Mr Magic” Nilssson.

– Det ska bli hur kul som helst att få dra på sig Djurgårdströjan igen och representera klubben i mitt hjärta på golfbanan, säger Kent Nilsson i ett pressmeddelande.

Rutinerat lag

Det är inga duvungar som ingår i laget, Klas Hallgren vann dens svenska tourfinalen 2008, Björn Pettersson spelar på den europeiska Challengetouren och Thomas Pettersson på den kanadensiska touren. De coachas av Fredrik Englund.

I den första omgången i division 3 möter DIF Golf Åkersberga GK den 18-19 juni. I serien ingår bland annat klubbar som Ullna, Ingarö och Lindö.

Den 30 augusti har DIF Golf planerat för ett riktigt derby. Man möter AIK på Vidbynäs GK. Förutom elitspelarna ställde de båda klubbarna upp med varsitt lag som består av legendarer och sponsorer och man tävlar mot varandra i ett Ryder Cup-liknande format.

– När man hörde av sig från Golföreningen så ville jag mer än gärna vara med och stötta satsningen mot SM-guld i golf för Djurgården så mycket jag kan. Jag kommer att vara med och spela derbyt mot AIK som kommer att bli en riktig höjdare, säger Sven Tumba som är beskyddare av DIF Golfs elitsatsning.