Tiger slog rekord i att skjuta snett

”Kändes som att jag träffade varenda åskådare i dag”

SPORTBLADET

Att Tiger Woods kan slå snett är ingen hemlighet.

Men under sista varvet av The Memorial satte nog världsettan rekord – han träffade tre åskådare varav en stenhårt i nacken.

– Det kändes som att jag träffade varenda åskådare idag, sa Woods efter varvet.

Det kan vara farligt att följa Woods utan att ha full koll på var hans utslag hamnar. I söndags började det redan på ettan då Tiger pullade sin drive vänster rakt i nacken på 37-årige Jeremy May.

På andra hålet hookade Woods ännu ett utslag långt vänster om fairway och träffade en 19-åring på vaden. Till sist på 15:e hålet träffade han en manlig åskådare i ruffen på högersidan på tummen.

Trots alla sneda drivar så landade Woods på 72 slag för varvet och minus sex totalt. Ett resultat som världsettan inte var allt för missnöjd med.

– Jag slog en hel del slag den här veckan som var riktigt bra men jag har mycket arbete kvar, sa Woods.

På väg att hitta formen

Om mindre än två veckor inleds årets andra major, US Open, på Pebble Beach. Banan är en av Tigers favoritställen och han anser att han är på god väg att hitta formen inför tävlingen.

– Jag måste kunna känna mig bekväm med att kunna skruva bollen åt båda hållen och under stora delar av den här tävlingen lyckades jag med det, sa en belåten Woods.

The Memorial vanns av engelsmannen Justin Rose, som var tolv slag före Woods.

ARTIKELN HANDLAR OM