Sörenstam vill bygga OS-banan

”Förvånad om vi inte får det”

SPORTBLADET

Annika Sörenstam har tillsammans med amerkanske golflegendaren Jack Nicklaus lämnat in en ansökan om att få bygga golfbanan till OS i Brasilien 2016.

I ett brev till Internationella golfförbundet uttrycker paret sin önskan om att få bli arkitekter till den historiska banan.

– Jag tror att det skulle vara ett väldigt väl fungerande partnerskap, säger Nicklaus till AP.

Foto: Christer Höglund
Annika Sörenstam.

Jack Nicklaus har designat 271 banor världen över och hoppas nu få rita den första olympiska golfbanan sedan 1904. Till sin hjälp vill han ha Annika Sörenstam.

Ska jobba tillsammans

De två golflegendarerna har skickat in en gemensam ansökan om att rita banan till spelen i Brasilien 2016 när golfen återigen är tillbaka på OS-programmet.

– Jag bli förvånad om de inte väljer oss. Men jag är säker på att det finns andra som är intresserade också, säger Nicklaus till AP.

Amerikanen Nicklaus säger att tanken är att de två ska jobba tillsammans på varje hål där 70-åringen funderar ut strategin från herrarnas tee och Sörenstam från damernas, som normalt är placerad längre fram.

”Ett väldigt trevligt brev”

– Jag tror att det skulle vara ett väldigt väl fungerande partnerskap, säger amerikanen.

David Fay på Internationella golfförbundet säger att ett beslut kan dröja, men att de uppskattar legendarernas ansökan.

– Det är ett väldigt trevligt brev. När du får ett brev från två i Hall of Fame så får det väldigt mycket uppmärksamhet. Men det finns definitivt en process att gå igenom först, säger Fay.

ARTIKELN HANDLAR OM