Distraherad och frustrerad – han är knappast redo

SPORTBLADET

En vecka till The Open Championship – och ingenting talar för att Tiger Woods kan bli en vinnare där.

Risken för ett fiasko är större.

Tiger Woods har 2010 spelat sex tävlingar utan att vinna och tangerar han åtta är det den sämsta säsongsstarten sedan 1998. Med tanke på det som hänt i hans privatliv är det förstås inte mer än mänskligt.

Golfroboten Tiger Woods är helt klart påverkad av turbulensen kring otrohetsaffärerna och den pågående skilsmässan.

Han är distraherad och frustrerad, det såg vi på den presskonferens han i går höll på Irland. Europeiska reportrar är tuffare än de inställsamma amerikanska och frågorna om skandalen fick Woods att visa en öppet odräglig sida.

Om en vecka står vi vid kanten till ännu ett British Open (eller The Open Championship som det egentligen heter). Jag tror inte att Tiger Woods är redo. Resultaten har under sommaren varit en besvikelse. Järnspelet och puttningen stämmer inte alls. Ny hårdare boll ska få honom att hitta tillbaka men jag tror det blir tvärtom, att han tappar ännu mer känsla runt greenerna.

En ny mardröm?

British kan bli en lika stor mardröm som i fjol, då Woods överraskande missade cutten. Nu är det över två år sedan han vann en major och det är mest troligt att han får vänta ytterligare.

På söndag kan den skakade världsettan dessutom petas ner till andra plats på rankingen, om Phil Mickelson blir etta eller tvåa i Scottish Open.

Killen som hade allt ser ut att tappa det mesta, både på och utanför golfbanan.

Kommer han tillbaka?

Kunnandet och den mentala styrkan finns där.

Men jag tror det dröjer lång tid.