Träningsfreaket och livsnjutaren

Så tog motsatserna
Richard S Johnson och
Carl Pettersson sina titlar

Foto: Getty Images, AP
Richard S Johnson och Carl Pettersson har helt olika inställning till träning.
SPORTBLADET

Den ene blir sämre av att träna och låter helst bli. Den andre varvar golfen med cykling, surfing, jet ski och kajak.

Carl Pettersson vs Richard S Johnson.Två svenska golfproffs – två skilda världar.

Båda vann miljonbelopp på sin golf i söndags. Båda poserade glatt med pokalerna från Scandinavian Masters respektive Canadian Open. Och båda gav bucklorna ömma segerkyssar.

Men där slutar likheterna mellan Carl Pettersson, 32, och Richard S Johnson, 33. Sportbladet har synat de båda svenskarna – och deras vanor – i sömmarna.

Den största skiljelinjen mellan de båda svenskproffsen hittar vi i deras träningsupplägg.

Cykelträning har fått Johnson att hitta tillbaka till formen.

Öl har gjort Pettersson till en vinnare på nytt.

FAKTA

Så tränar de båda golfstjärnorna

RICHARD S JOHNSON:

TRÄNING:

– Jag är nog i min bästa fysiska form någonsin tack vare cyklingen, säger Scandinavian Masters-segraren i det senaste numret av Golf Digest och av­slöjar att han hemma i Jupiter, Florida, har en ny cykel som kostade 35? 000 kronor.

– Jag tycker det är fantastiskt kul. Jag kan vara ute fyra timmar om dagen och cykla. Jag är riktigt biten. Skulle ha kört ett race nyligen men det krockade med en golftävling.

Cyklingen är långt ifrån Johnsons enda hobby. Han gymmar, springer, surfar, kör jet ski och är sugen på att testa triathlon i framtiden.

ALKOHOL:

– Richard är rätt måttlig i det mesta och dricker knappt alkohol. Men han kan unna sig ett glas rött ibland, säger tillfällige caddien Anders Timell.

Efter turneringsvinster kan Johnson också unna sig annat.

– Nu ska jag fira med champagne, sa han efter segern på Bro Hof i söndags.

DIET:

– Richard äter det mesta, men med måtta. Han är målmedveten i allt han gör och har alltid med sig några sköna bars på banan, säger Anders Timell.

CARL PETTERSSON:

TRÄNING:

– För två år sen var jag ­uppenbart lite överviktig så jag såg till att börja träna, sa den nyblivne Canadian Open-mästaren på presskonferensen ­efter tävlingen.

Men viktminskningen gav inte önskad effekt för Pettersson.

2008 hade göteborgaren sitt bästa år med en 16:e plats på PGA:s pengalista. Sen gick han ner 14 kilo – och blev en sämre golfspelare.

– Mitt spel försvann helt. Tajmingen i svingen och allt annat försvann, och jag hade stora problem under fjolåret. Nu spelar jag bättre. Jag skulle vilja gå ner några kilo, men vill inte hamna där jag hamnade senast.

ALKOHOL:

– Jag tog en öl efter rundan, och plötsligt hade jag druckit sju. Min caddie fick köra hem mig. Jag var inte i dåligt skick på något sätt, men jag ville inte köra, säger Pettersson om fredagens 68-runda då han trodde att han skulle missa kvalgränsen.

Men han reste sig dagen efter och hans 127 slag på de två sista rundorna, bäst genom tiderna, säkrade svenskens fjärde PGA-titel.

DIET:

– Jag är inte en typisk svensk som har smal midja och äter en banan efter nio hål, säger Carl Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM