Mickelson allvarligt sjuk

Drabbades av sjukdomen strax innan US Open

Foto: AP
Phil Mickelson har avslöjat att han lider av ledgångsreumatism.
SPORTBLADET

Phil Mickelson har drabbats av en allvarlig sjukdom. Golfstjärnan har en allvarlig men behandlingsbar form av ledgångsreumatism.

Mickelson drabbades första gången ett par veckor före US Open i juni. Sjukdomen attackerar immunsystemet och har gjort Mickelson oförmögen att ens kliva upp ur sängen, skriver nyhetsbyrån TT.

Ont i lederna

– Jag vaknade och hade så ont i lederna så jag inte kunde gå. Det blev bara sämre så jag kollade upp det, säger han till The Telegraph.

Nu mår stjärnan mycket bättre.

– Jag är överraskad över hur snabbt det har försvunnit, och hur snabbt det gick att hantera och kontrollera det. Jag känner mig hunda procent nu, säger Mickelson enligt TT.

Får sprutor

Under sjukdomstiden har Phil Mickelson tappat mycket i vikt, men han börjar återfå krafterna. Under Scottish Open och British Open tog Mickelson anti-inflammatorisk medicin mot sjukdomen. Han missade cutten vid Scottish Open och på S:t Andrews var han bara 48:a. Men de senaste två veckorna har Mickelson fått sprutor en gång i veckan med en medicin som han kommer att behandlas med även under nästa år.

– Nu när vi verkar ha hittat en behandling som fungerar och jag mår bra och kan träna i gymmet och på banan, ser jag fram emot att vässa mitt spel för FedEX cup och Ryder Cup, säger Mickelson till The Telegraph.