Tiger Woods: ”Jag tar gärna ett wild card”

Vill gärna spela Ryder Cup – men är inte kvalificerad i dag

Foto: Reuters Scanpix Sweden
Tiger Woods caddie Steve Williams håller en klubba så Woods ska hålla huvudet stilla när han slår.
SPORTBLADET

Tiger Woods är inte bland de åtta främst rankade spelarna som får spela Ryder Cup. Men amerikanen har inte gett upp om spel i laget.

Han tar gärna ett wild card.

Tiger Woods vill vara med i Ryder Cup-laget. Men på senare tid har amerikanen spelat så dåligt att han inte är kvalificerad. Vid Bridgestone Invitational gjorde Woods sin sämsta tävling någonsin och var 18 slag över par.

Vill ha wild card

Nu avslöjar Woods att han gärna tar ett wild card till Ryder Cup – om han får ett.

– För att vara helt ärlig, jag trodde att jag skulle vara nere på botten tidigare efter allt som har hänt. Men jag har lyckats spela lite bättre än jag trodde, men förra helgen höll det inte längre, säger Woods enligt AP.

Woods har halkat ner till nummer tio på Ryder Cup-rankingen och det är bara de åtta främsta som är kvalificerade att få spela. Woods har också sagt att han accepterar ett wild card från Ryder Cup-kaptenen Corey Pavin om han inte når topp åtta.

Och det tycks inte råda något tvivel om att Woods kommer att bli uttagen.

– Naturligtvis kommer jag att ta ut honom. Han är den bästa spelaren i världen, ska Pavin ha sagt till Jim Gray på Golf Channel enligt den amerikanska webbplatsen sheboyganpress.com.

Men Woods spel är svajigt. Under träningen på Whistling Straits fick hans caddie Steve Williams hålla en klubba precis vid Woods öra när han slog.

– Det var bara för att jag skulle hålla huvudet stilla. Det har rört sig hur som helst, säger Woods till AP.

Coach videofilmade Tigers sving

Även den kände svingcoachen Sean Foley har fått ta en titt på Tiger. Foley videofilmade Woods och sedan hade de en kort diskussion ute på banans tionde tee.

Det återstår att se om Woods får ordning på spelet. Men under tiden öppnar det för konkurrenterna i helgens stortävling.

– Som han spelade förra veckan, så känner de andra att den här turneringen är vidöppen. Och det är inte en känsla så många av dem haft förut, säger Paul Casey till AP.

PGA-mästerskapet spelas på Whistling Straitsbanan den 12-15 augusti.