Seve Ballesteros kämpar för sitt liv

Stjärnans hälsotillstånd
kraftigt försämrat – två
år efter hjärntumören

Foto: AP & BILDBYRÅN
SPORTBLADET

BARCELONA. Severiano Ballesteros, 54,  kämpar för sitt liv efter canceroperationen.

"Hans tillstånd har förvärrats avsevärt" skriver den före detta golfstjärnans familj i ett pressmeddelande.

Det var i oktober 2008, ett drygt år efter sin pensionering från proffsgolfen, som läkare upptäckte en hjärntumör hos Severiano Ballesteros, som tvingades till operation några dagar senare. Efter flera ingrepp friskförklarades "Seve" i början av 2009, men nu har alltså den spanske före detta världsettans problem kommit tillbaka.

Det är hans familj som via Ballesteros hemsida berättar att hans tillstånd "förvärrats avservärt" och att det kommer att vara familjen själv "som via hemsidan fortlöpande rapporterar om hans tillstånd".

”En riktig gentleman”

"Vi vill också ta tillfället i akt att tacka för allt stöd för Seve" skriver hans familj på hemsidan.

Severiano Ballesteros var en av 80- och 90-talets absolut största golfstjärnor, med bland annat fem majorsegrar på sitt cv. Tillsammans med landsmannen José María Olazábal, som han samarbetade med, är han sportens största ansikte i Spanien och en av golfsportens största världsstjärnor. Severiano Ballesteros omnämns ofta som golfsportens riktige gentleman och för bara en månad sedan höll Phil Mickelson ett känslomässigt tal på mästarmiddagen efter mastertävlingen på Augusta, till spanjorens ära.

– Vi skulle önska att han var här i dag. Jag har alltid beundrat Seve för sitt spel, sin utstrålning och för den gentleman han är, sa Mickelson då.

FAKTA

/SEVERIANO BALLESTEROS

Född: 9 april, 1957 i Kantabrien, Spanien. Titlar i karriären: 5 majorsegrar, 50 segrar på Europatouren, 9 segrar på PGA-touren, 5 segrar i Ryder Cup varav en som kapten. Totalt 91 proffstitlar som golfare.

ARTIKELN HANDLAR OM