Kafelnikov siktar på OS 2016 – i golf

Tennisikonen siktar på att byta idrott

SPORTBLADET

Golfen slog sig tillbaka in i den olympiska världen i oktober 2009. Men även ryska tennisspelaren Jevgenij Kafelnikov vill tillbaka till OS.

Foto: Bildbyrån
Byter karriär Jevgenij Kafelnikov ska träna för att få spela OS 2016 – i golf.

Golf har varit OS-sport förut, Paris 1900 och St Louis 1904. Men 2016 i Rio de Janeiro, Brasilien, gör sporten alltså comeback i olympiska sammanhang. 

Vann ryska mästerskapen i golf

En som också vill göra comeback i OS är ryske tennisspelaren Jevgenij Kafelnikov – men som golfspelare. Ryssen som vann OS-guld i Sydney, och har tagit hem tre Grand Slam-segrar i tennis vann även ryska mästerskapen i golf i år. Nu ser han tiden som är kvar till OS 2016 som tillräckligt med tid för att vara i bra form.

– Det är fem år kvar innan starten av OS i Brasilien. Den perioden är tillräckligt lång för att nå en seriös nivå. Jag tog det här beslutet efter min seger i de ryska mästerskapen i golf, säger 37-årige Kafelnikov till AFP.

Misslyckade försök på Europatouren

Efter avslutad tenniskarriär har Kafelnikov försökt sig på en karriär som pokerspelare. Utöver det har han spelat två tävlingar på herrarnas Europatour i golf. Årets version av ryska mästerskapen vann han på något blygsamma 15 över par. Det var två spelare som ledde klart men blev diskade halvvägs in i tävlingen. Jevgenij Kafelnikov gick sista varvet på fem under par och fick blodad tand.

– Jag förväntade mig inte att vinna. Det var en stor överraskning och jag är mycket nöjd med mitt sista varv. Jag älskar verkligen golf, säger 37-åringen.