Agenten: Tiger ska inte göra något uttalande

Tillbakavisar "ryktena" i ett pressmeddelande.

SPORTBLADET

Han har vunnit 14 majors. Men senaste tiden har Tiger Woods kämpat med en långdragen skada som kostade honom spel i British Open.

I eftermiddag, klockan 17.00 svensk tid, skulle han hålla en presskonferens på amerikanska Golf Channel. Något som nu tillbakavisas av hans agent.

Foto: Scanpix
Tiger Woods

Efter lunch "bekräftades" allt i tv-kanalen Golf Channels Twitter-flöde – Tiger Woods ska gå ut i amerikansk tv och hålla i en presskonferens där han ska göra ett "speciellt uttalande om hans framtid". Direkt började det spekuleras om vad den skandal- och skadedrabbade amerikanen ska berätta.

Dementerar alla uppgifter

Några rykten säger att han har spelat sin sista tävling för den här säsongen då han tidigare inte velat gå ut med någon tidsram för hur hans rehabilitering efter skadan ska ta. Andra rykten tar allting ett steg längre – Tiger Woods lägger av med golfen helt.

Men nu går Woods agent Mark Steinberg ut i ett pressmeddelande och dementerar uppgifterna:

– Det har gått ut ett felaktigt meddelande om att han ska göra ett uttalande, men det ska han inte, säger Steinberg.

Långdragen skada i benet

Inför British Open insåg Tiger Woods att hans skada i benet inte skulle läka helt och hållet så han gick ut och berättade att han fick hoppa över "The Open Championship" i år. Det blir den andra raka majorn som den forne världsettan missar.

”Vill inte riskera någonting”

I vanliga fall brukar Woods använda sin hemsida för att göra uttalanden men efter att han senast uttalade sig om spel i British Open på det sättet bemöttes han av kritik och väljer nu att hålla en presskonferens istället.

– Jag tänker bara komma tillbaka när jag är 100 procent redo, jag vill inte riskera någonting. Jag vill göra allting rätt den här gången och inte komma tillbaka förrän jag är redo. Jag tror att jag har mina bästa år framför mig och jag är väldigt optimistisk angående framtiden, sa Tiger Woods till ESPN för några dagar sedan.