Bra start för Hedwall och Nordqvist i British Open

Hade tur med vädret...

Foto: GETTY
Caroline Hedwall.
SPORTBLADET

Regn och blåst kan knäcka vem som helst på fruktade Carnoustie.

Då är det inte fel att ha tur med vädret.

– Vi hann precis in, sade Caroline Hedwall.

Med 69 slag är hon med i täten i British open-golfen.

Tillsammans med Anna Nordqvist (70 slag) och amatören Sophia Popov slog 22-åringen från Barsebäck ut redan halv sju på morgonen.

I sol och enbart lätt vind.

Bara minuter efter att hon signerat scorekortet kom regnet och med det även en tilltagande vind och gjorde förhållandena för resten av fältet betydligt tuffare.

– Ibland har man tur, ibland inte, sade Hedwall.

Anna Nordqvist:

– Man vet aldrig vad som händer med vädret, men rätt eller fel halva (av startfältet) brukar jämna ut sig.

Inte nöjd med bollträffen

Nordqvist tryckte på autopiloten och radade upp paren.

– Jag spelade jättestabilt, en bogey-fri runda i British open tar jag varje dag.

Samtidigt blandade Hedwall på ett sätt som hon inte gillade, trots att kompotten bjöd på betydligt mera upp (sex birdies) än ned (tre bogeys).

– Jag slog inte till bollen så bra, men jag kom undan med det och räddade mig tack vare puttningen. Det var några missar som jag normalt inte gör, som när jag slog ut en järnsjua i bunkern på åttonde hålet. Jag kommer att få kämpa om jag inte slår bollen bättre.

– Det blir till att ställa sig på rangen ett tag för att förhoppningsvis hitta den rätta känslan. Slår jag bollen likadant på fredag kan jag lika gärna skjuta en 77:a.

Stördes av speakern

Hedwall passade också på att ge arrangörerna en känga. I samma veva som hon skulle putta på sista hålet vrålade högtalarna ut just det budskapet till publiken.

– Det var skitdåligt, det måste man ändå säga. Det störde fokus och det var svårt att slå putten. Nu blev det en tvåputt, men man vet ju aldrig.

– Amatören (Popov) jag spelade med tittade på mig och frågade om det alltid är så här och det är det ju inte. Jag har inte varit med om det tidigare.

Ändå skrattade du?

– Ja, men vad ska man göra?

Mimmi Hjorth fick fälla upp paraplyet och dra på sig överdragskläderna på vägen in, men gick runt på par 72.

En bra dag på jobbet?

– Det tycker jag. Det är en underbar bana, men minsta lilla misstag och man är illa ute. Man vinner inte en tävling första dagen, men man kan spela bort sig första dagen.

HENRIK SKIÖLD/TT