Jacobson skadad – av trädgårdsarbete

Foto: SCANPIX
Fredrik Jacobson.
SPORTBLADET

Fredrik Jacobson tvingas skjuta på säsongsstarten.

Anledningen?

En gren skadade Jacobsons vänstra tumme när han höll på med trädgårdsarbete.

– Jag höll på hemma i Sverige och hade några småträd och grenar som jag hade sågat ner. Jag knäckte av en gren, men den snärtade tillbaka och träffade tummen så att stora delar av ett ledband gick av, berättar Jacobson för TT.

Olyckan inträffade för drygt en månad sedan, men skadan har tagit tid att läka.

Egentligen skulle Jacobson ha inlett säsongen senare i veckan, då fjolårets PGA-tourvinnare samlas på Hawaii för att spela Tournament of champions. Men nu tvingas Kungsbackasonen, rankad 39:a i världen efter fjolårets succésäsong, skjuta på säsongsstarten. Troligen i en månad, kanske mer.

”Puttar och chippar redan”

– Jag gör allt jag kan varje dag för att bli bra så fort som möjligt. Men samtidigt gäller det att skynda långsamt säger Jacobson.

– Jag puttar och chippar redan. Om en eller två veckor ska jag förhoppningsvis kunna slå lite halvsvingar, men jag kommer att känna av det länge.

Jacobson, 37, är redan direktkvalificerad till årets majortävlingar. Och det är också där hans fokus ligger just nu.

– Det är klart att det hade varit riktigt kul att åka till Hawaii och spela, men i ett större perspektiv är majors mycket viktigare.

Stannar i Florida

– På det sättet kom i alla fall skadan i en hygglig tid, så länge allt går bra har jag gott om tid på mig att förbereda mig för alla majors. Kan jag bara vara 100 procent fit for fight en bit innan Augusta (US masters i april) kommer så är det okej, säger Jacobson.

Jacobson befinner sig just nu i hemmet i Florida, och där tänker han stanna och sköta sin rehabilitering fram till säsongsstarten.

TT: Och du aktar dig för trädgårdsarbete framöver?

– Haha. Här borta har vi en trädgårdsmästare, så det är lugnt.

Carl Göransson/TT