Puttar för eagle – då dyker bolltjuven upp

1 av 4
Apport! Hunden slår till på tolvans green. Foto: Getty
SPORTBLADET

Förre Ryder Cup-spelaren Paul Casey har haft ett riktigt hundår den här säsongen.

Inte blev det bättre när han under linksmästerskapen i går blev bestulen på en eagle – av en hund.

– Det är det konstigaste som någonsin hänt mig på en golfbana, säger Casey.

Golfaren Paul Casey har bara klarat cutten 5 av 17 möjliga det här året. Och på fredagen, under linksmästerskapen på Europatouren fortsatte engelsmannens dråpliga säsong.

Det var på det tolfte hålet när Casey hade ett ypperligt eagle-läge, det vill säga två under par, som det smått bisarra inträffade.

Samtidigt som han i godan ro satt och studerade ut lutningen för sin nästa putt så dök en hund upp från ruffen och stal bollen. Casey ska ha försökt att säga loss åt hunden, lite närmare hålet än ursprungsläget, men i stället för att följa order så sprang den i väg.

”Den förföljde oss”

– Det är det konstigaste som någonsin hänt mig på en golfbana. Jag upptäckte hunden vid utslagsplatsen på 12:e och sen förföljde den oss längs fairway, säger Casey som till slut landade på 69 slag, tre under par.

Desto bättre fick till slut en åskådare fatt i hunden som sprungit till 13:e, och Casey kunde håla ut – med en birdie.

Hunden segrade till slut

Trots att det kan ha kostat honom ett slag ska Casey sedan gett tillbaka bollen till den lille lurvige tjuven och spelat vidare på en ny.

Frågan är om den här händelsen slår klassikern som inträffade 1998 när en fiskmås bestämde sig för att flyga iväg med Steve Lowerys boll för att sedan släppa den i ett vattenhinder?

ARTIKELN HANDLAR OM