Hanson: ”Svårt att hitta motivationen”

Svensk drömgolf i Shanghai:

Foto: GETTY IMAGES
HANSON.
SPORTBLADET

Peter Hanson nollades i Ryder Cup och blev knäckt.

Men nu verkar svenska golfstjärnan var tillbaka.

– Motivationen är tillbaka, säger han efter en fantastisk andrarunda i Shanghai på EPGA-touren.

Hanson blev, tillsammans med amerikanske olycksfågeln Steve Stricker, de enda spelarna som inte tog ett enda poäng i årets Ryder Cup. Sedan dess har det varit tyst om 35-åringen från Svedala.

Men, under perfekta förhållanden i Shanghai, visade svensken att han inte blivit helt knäckt. Han följde upp sin 66-runda från i torsdags med att gå åtta under par (64) på fredagen. Det gör att Hanson leder tävlingen inför lördagens tredjerunda.

– Efter Ryder Cup har det varit svårt att hitta tillbaka till motivationen, säger Hanson i Viasats direktsändning från tävlingen.

– Men mitt mål har alltid varit att avsluta säsongen starkt, för att sedan ta med mig det spelet till nästa säsong.

Karlsson spelade också drömgolf

På lördag går han ut i ledarboll med långtslående nordirländaren Rory McIlroy – och svenske veteranen Robert Karlsson.

– Det ska bli kul. Förhoppningsvis kan jag ge McIlroy en match, men det blir svårt. Banan är lång och det gynnar honom, säger Hanson.

Karlsson som gick på banans par första dagen visade prov på drömgolf när han inledde andrarundan med åtta birdies på de elva första hålen. I 24 grader och dis visade Karlsson att han fortfarande inte gett upp kampen om att kvala in till EPGA-tourens avslutningstävling. 43-åringen ligger just nu på en 75:e plats i sammanställningen, de 60 bästa får spela i Dubai i slutet av säsongen.

Även Alexander Norén är med i toppen i Shanghai. Efter andra dagen är han delad fyra, åtta under par.