Blixts märkliga skada – på parkeringsplats

Svensken skadade sig i bildörren

Foto: Crister Höglund
SPORTBLADET

Jonas Blixt, 30, missar veckans tävling – på grund av en bisarr skada.

Golfstjärnan gjorde sig illa när han slet tag i bildörren på en parkeringsplats.

– Lederna i armen fick sig en smäll, säger svensken till SVT.

I mitten av mars skadade sig den svenska golfstjärnan Caroline Hedwall på en flygplats. Svenskan skulle plocka av resväskan från bagagebandet men stukade handleden i lyftet.

Nu har nästa svenske golfare råkat ut för en märklig skada.

Jonas Blixt, 29, missar veckans tävling i New Orleans. Dels på grund av att han varit sjuk, dels på grund av en olycka av det ovanligare slaget.

”Inte kunnat röra klubborna”

Blixt berättar för SVT hur han gjorde sig illa när han slet tag i sin egen bildörr på en parkeringsplats.

– Bildörren for upp av vinden och jag fick tag på den men sträckte mig i underarmen. Lederna i armen fick sig en smäll och jag har inte kunnat röra golfklubborna förrän i går (tisdag), säger han till SVT.
Till råga på allt har svensken dragits med influensa och precis kommit igång med träningen igen efter US Masters.
– Så jag har varit både sjuk och haft ont i armen. Inte riktigt det jag hade planerat efter Masters, säger Blixt som slutade tvåa i majortävlingen.

Comeback i Charlotte

The Players Championship, av många ansedd som den största tävlingen utöver golfens fyra majors, avgörs om två veckor. Då räknar Jonas Blixt med att vara tillbaka igen. Planen är att han gör comeback redan om en vecka när PGA-tourcirkusen flyttar till Charlotte i North Carolina.

– Jag är ju frisk och har kört rehab så armen känns bättre. Jag har väl fått tillbaka den till 85 procent. Så jag ska nog hinna bli redo för Players, säger han till SVT.