Uppgifter: Woods missar ännu en major

Då siktar stjärnan på comeback

SPORTBLADET

Ryggskadade Tiger Woods ser ut att missa ännu en major.

Golf Channel uppger att världsettan siktar på comeback i British Open i juli.

I så fall avgörs nästa stortävling, US Open, utan sportens störste stjärna.

Foto: Marta Lavandier/AP
Tiger Woods.

Golfens världsetta Tiger Woods går skadad.

Strax före US Masters på Augusta, där Jonas Blixt slutade tvåa, i april meddelade Woods att han genomgått en lyckad ryggoperation men tvingades ställa in sin medverkan i majortävlingen.

Och ännu dröjer det ett bra tag innan 38-åringen kan vara tillbaka på fairway.

Källor till Golf Channel uppger att Woods planerar sin comeback till British Open som spelas 17-20 juli på Royal Liverpool i England.

I så fall missar amerikanen en rad tunga tävlingar. Årets andra major, US Open, avgörs på Pinehurst 12-15 juni.

Tränar lätt

Woods själv har inte kommenterat de senaste uppgifterna men efter operationen sa han att han siktade på comeback någon gång i sommar. Agenten Mark Steinberg uttalade sig om stjärnans skadestatus så sent som i förra veckan och sa då att Woods börjat träna så smått med lättare närspel och puttning.

– Jag vet inte när han avser att vara tillbaka men jag räknar med att det blir i sommar. Jag vet att det är ett stort tidsspann. Men ju fler veckor som går, desto lättare kommer vi ha att peka ut ett ungefärligt datum. Det är fortfarande lite för tidigt att säga, sa Steinberg till espn.com.

Med Tiger Woods skadad har svensken Henrik Stenson, just nu trea, en ypperlig chans att kliva upp på tronen som världens högst rankade golfspelare.

ARTIKELN HANDLAR OM