”Jag försökter att inte gråta av lycka”

17-åringen mästare i natt

Foto: AFP
Lydia Ko.
SPORTBLADET

För tre dagar sedan fyllde hon 17 år. I natt vann hon sin första LPGA-tävlingen som proffs.

Lydia Ko, från Nya Zeeland, vann Swinging Skirts Classic.

– Tårarna rann nästan nedför kinden på mig, säger hon.

Det övriga fältet i Swinging Skirts Classic i San Francisco kunde inte svara efter Kos briljanta tredjeslag på hål 18 från tjockruffen för att lägga upp sig för birde på par 5-hålet.

17-åringen lägger därmed även slag på sin första prispeng i den hittills korta karriären. Världsfyran får drygt två miljoner kronor för besväret.

– Det var intensivt hela vägen. Jag gjorde ett par bogens på första nio och försökte revanschera mig med ett par birdies. Tårarna rann nästan nedför kinden på mig. Jag försöker att inte gråta av lycka men nu var jag nära, säger Ko enligt ABC.

På plats för Kos seger fanns även pappa Hong, i USA för blott andra gången. Han har sett henne spela i Nya Zeeland och Australien men förra veckans tävling på Hawaii var första gången han lämnat Oceanien för att se sin dotter spela.

– Det gör det hela väldigt speciellt, jag hoppas att han är stolt. Förra året var min syster här med min mamma och nu är min pappa här. Förhoppningsvis är hela familjen här en dag.

Ko har tidigare vunnit två LPGA-titlar som amatör.

■ ■ ■

Hanson elva – tappade på slutet

Golfaren Peter Hanson slutade elva i PGA-tourtävlingen i New Orleans. Svensken började söndagens runda bra och var efter tre raka birdies på väg mot en ännu bättre placering, innan han avslutade med att gå två över par på de tre sista hålen.

22-årige sydkoreanen Seung-Yul Noh tog sin första seger på PGA-touren. Han var sju slag bättre än Hanson.