Hedwall tappade på den sista rundan

Foto: BILDBYRÅN
Caroline Hedwall.
SPORTBLADET

Tanken var att hon skulle jaga i kapp toppduon.

I stället puttade Caroline Hedwall bort sig från segerstriden – med en 77-rond helt utan birdies.

Utan en enda birdie och med fem bogeys på den sista rundan rasade Caroline Hedwall från tredje till delad 14:e plats i Europatourtävlingen i golf i Helsingborg, på totalt tre slag under par.

Puttningen var den största boven i dramat för Hedwall.

”Ingenting går i”

– Jag hade 39 puttar, och det kan man inte ha om man ska vara med i någon tävling, säger Hedwall, rankad 45:a i världen, till golf.se.

– Det är tungt, men ibland blir det så med puttningen. Ingenting går i. Jag tar i alla fall med mig positiva saker härifrån, som att det långa spelet fungerar igen. Jag spelade bra från tee till green, men sen gick det inte, säger fjolårstvåan.

14:e-placeringen delade hon med fem andra, varav tre svenskor. Louise Friberg, Johanna Björk och Camilla Lennarth gick alla ronden på två slag under par och bildade tillsammans med Hedwall den svenska toppkvartetten i tävlingen.

Rekordlågt resultat

För hemmaspelaren Björk var tre under par det lägsta resultatet någonsin i en tävling.

– Nu har jag äntligen fattat det som min tränare sagt ganska länge – att jag är så pass bra att jag kan utmana de allra bästa, säger hon till golf.se.

Dewi Claire Schreefel, Nederländerna, vann tävlingen överlägset, totalt 17 under par. Hon ledde inför den avslutande ronden med tre slag – och utökade avståndet till sju under söndagen.

– Jag kände mig inte så nervös i början, men däremot på slutet. Så jag fokuserade på att andas, men samtidigt hade jag en bra ledning så det hjälpte. Så här bra har spelet aldrig känts tidigare, säger Schreefel.

Australiskan Rebecca Artis slutade två, totalt tio slag under par.

TT