”Vinnarbegäret är tio gånger större”

SPORTBLADET

Amerikanskorna har dominerat i majortävlingarna i golf i år, med tre av fyra vinster.

Därför får de bära favoritskapet inför årets sista majortävling, Evian Championship i Frankrike.

Lexi Thompson vann Nabisco Championship, Michelle Wie vann US Open och Mo Martin vann British Open. Dessutom är en fjärde amerikanska, Stacy Lewis, världsetta.

Hon är extra sugen på en majortitel efter att ha slutat tvåa i US Open och trea i Nabisco Championship tidigare i år. Och hon har dessutom blivit tvåa två gånger tidigare i tävlingen i Évian-les-Bains.

"När man har slutat tvåa två gånger så drömmer man bara om en sak – att vinna. Och nu när Evian är en majortävling så är vinnarbegäret tio gånger större", har Lewis sagt tidigare, enligt tävlingens webbplats.

De fyra svenskorna som är med är också väldigt sugna på framgångar i Evian, framför allt efter fjolåret då Caroline Hedwall var 19:e, Pernilla Lindberg 44:a och Anna Nordqvist 64:a. Camilla Lennarth är debutant.

Tävlingen i Évian-les-Bains blev en majortävling i fjol, med norskan Suzann Pettersen som första segrare. Tidigare hette tävlingen Evian Masters och ingick på Europatouren. Helen Alfredsson vann 1994, 1998 och 2008, Annika Sörenstam vann 2000 och 2002 och Catrin Nilsmark 1999.

TT