Stjärnans patriotiska klipp inför Ryder Cup

1 av 4
SPORTBLADET

GLENEAGLES. Vanligtvis hyllad för sitt briljanta golfspel.

Nu hyllas Rickie Fowler även för sitt val av frisyr sedan han ankommit till Skottland med ”USA” inrakat på ena sidan av skallen.

– Briljant, säger Europas kapten Paul McGinley om världstians senaste klipp.

Han är en spelare som de flesta har en åsikt om och en stjärna som gärna syns i golfvärlden, både med sitt stora spel på banan och rent utseendemässigt. Rickie Fowler är känd för sina färgglada klädval, sina stora kepsar och sin klassiska tangorabatt, men han är framför allt känd för sitt fenomenala golfspel.

Den här säsongen har 25-åringen blivit topp fem i golfens alla fyra majors och spelat med en så hög lägstanivå att få andra ens varit i närheten av den. Världstian var således given i det amerikanska Ryder Cup-laget, och när han anlände till Gleneagles i Skottland inför helgens tävling så gjorde han det med en ny frisyr.

”Tyckte det var fantastiskt”

Eller, frisyr och frisyr. Fowler hade helt sonika rakat in ”USA” på sidan av skallen och hyllas nu både av jänkarnas som europeernas kapten för sitt patriotiska stunt.

– Jag tyckte verkligen det var fantastiskt. Det ger hela laget energi, säger Tom Watson och får medhåll av Paul McGinley.

– Som Tom säger om Rickies frisyr så är den fantastisk. En kille som brinner så mycket för sitt land att han klipper sig så inför Ryder Cup… Jag tycker det är briljant, säger irländaren.

Det är andra gången Rickie Fowler är med i Ryder Cup sedan han blev kaptenens val på Celtic Manor 2010.

FAKTA

Här är Rickie Fowlers fantastiska major-år

Masters: 5:a
US Open: 2:a
British Open: 2:a
PGA-mästerskapen: 3:a

ARTIKELN HANDLAR OM